Zoneringskaart Noord-Hollandse kust

Zoneringskaart Noord-Hollandse kust

Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en PWN presenteren met een zoneringskaart een visie voor bescherming van de Noord-Hollandse kust.

Op 27 februari 2017 presenteerden Landschap Noord-Holland, drinkwaterbedrijf en duinbeheerder PWN en Natuurmonumenten de zoneringskaart aan Provinciale Staten Noord-Holland. In overleg met Waternet en Staatsbosbeheer hebben zij in het vervolg op het kustpact hun ideeën voor zonering van het strand geactualiseerd. De insteek: waar past het recreatie de ruimte te geven en waar is het nodig de natuur met rust en het landschap in tact te laten.

Van rust tot reuring

De strandzonering loopt uiteen van ontspanningsstranden waar het rustig en leeg is en vogels alle ruimte hebben, tot evenementenstranden waar grote aantallen badgasten verblijven, met strandpaviljoens en waar festivals plaatsvinden. Wat de binnenduinrand betreft, pleiten zij ervoor om slechts in het uiterste geval nieuwe vakantiehuisjes of hotels te bouwen. Waarbij die nieuwbouw gekoppeld is aan herstructurering van verouderde vakantieparken.

zoneringskaart

Provinciale zonering in wettelijk kader

De visie is input voor overleg met gemeenten, brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties, dat door gedeputeerde Geldhof is gestart om tot provinciale zonering van de kust te komen. Ze adviseren de Provincie om het beleid van zonering en spelregels voor de kuststreek vast te leggen in de omgevingsvisie (2017) èn in de PRV (Provinciale Ruimtelijke Verordening) om het ook een wettelijk kader te geven.

Website Bescherm de Kust!

PDF Kaart Kustzonering

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top