Provincie Zuid-Holland keynote op de Esri GIS Conferentie 2017

Provincie Zuid-Holland keynote op de Esri GIS Conferentie 2017

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Ruimte en Mathijs van Niel, hoofd Bedrijfsinformatie van de provincie Zuid-Holland verzorgen op woensdag 20 september 2017 een keynote op de Esri GIS Conferentie.

De provincie is gebruiker van het ArcGIS-platform en tijdens de presentatie delen zij met welke dynamiek zij te maken hebben rondom het leven, wonen en werken in de provincie en hoe zij GIS gebruiken bij vraagstukken rondom de bereikbaarheid, de leefomgeving en het delen van informatie.

ArcGIS speelt een belangrijke rol binnen deze dynamische omgeving. Zo wordt het gebruikt voor weginspecties, ruimtelijke planning, assetmanagement en de beheren van de leefruimte. Daarnaast ondersteunt het de provincie bij het beschikbaar maken van alle beleidsinformatie op een gebruikvriendelijke manier, binnen en buiten de organisatie. Dit doen zij via een portaal en staatvan.zuid-holland.nl, een website waar iedereen cijfers en kaarten van de provincie kan vinden.

Dat de provincie succesvol gebruik maakt van het platform wordt ook internationaal gezien. Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, heeft op de Esri International User Conference in San Diego de Special Achievement in GIS (SAG) award toegekend aan de provincie Zuid-Holland. De SAG-award wordt uitgereikt als blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op GIS-gebied.

Jurgen ten Siethof overhandigde de award aan Mathijs van Niel. Ten Siethof vertelt: “De provincie is een goed voorbeeld van een organisatie die de kracht van het ArcGIS-platform,het beheren, gebruiken maar ook delen van informatie, goed inzet. Deze award is een mooie bekroning voor het werk en ik kijk uit naar de presentatie op de Esri GIS Conferentie waar zij opgedane ervaringen kunnen delen met een zaal vol GIS-gebruikers.”                                                   

Mathijs van Niel is blij met de waardering. “Geo-informatie is onmisbaar in het dagelijks werk van onze collega’s. Het team GEO faciliteert dit met veel enthousiasme en passie voor het vak. De SAG-award is een mooie aanmoediging om daar vooral niet mee te stoppen.”

Website Esri

Website Zuid-Holland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top