Winnaars SCIA User Contest 2017 bekend

Winnaars SCIA User Contest 2017 bekend

SCIA,  leverancier van bouwkundige software, heeft de zes winnaars van de tiende editie van de SCIA User Contest bekendgemaakt. Tijdens de wedstrijd, die ook bekendstaat onder de naam ‘The Art of Structural Design’, word het werk van topingenieurs van over de hele wereld gepresenteerd.

De tiende editie van de SCIA User Contest telde 124 internationale, bouwkundige en civieltechnische projecten. In alle projecten werd SCIA Engineer gebruikt als software voor constructieanalyse en -ontwerp. De projecten geven blijk van originaliteit en precisie. Veel deelnemers hebben ook aandacht besteed aan duurzaamheid en de toepassing van BIM.

Categorieën

Een internationale jury van acht experts uit de bouwsector en de academische wereld heeft in vier categorieën, namelijk gebouwen, civiele constructies, industriële gebouwen en installaties en speciale projecten, de winnaars gekozen. De jury heeft ook het beste BIM-project bekroond met de ‘Speciale juryprijs’ voor de geavanceerde toepassing van BIM.

Net als in de voorgaande editie organiseerde SCIA de ‘Publiekprijs’ via zijn Facebookpagina in juni 2017. Het publiek maakte kennis met alle deelnemende projecten en kreeg de mogelijkheid om op zijn favoriete project te stemmen. Wereldwijd hebben meer dan 10.000 mensen de Facebookpagina van SCIA bezocht en ruim 2.700 stemmen uitgebracht. Het project met de meeste stemmen is uitgeroepen tot de winnaar van de Publieksprijs.

“Elk deelnemend project is een echt toonbeeld van ‘The Art of Structural Design’. Ik ben erg trots op het werk dat onze klanten hebben gerealiseerd met SCIA Engineer. Hun succes en prestaties inspireren en drijven ons om te innoveren en de bouwkundig ingenieurs de tool te bieden waarmee ze hun ideeën verwezenlijken”, aldus Hilde Sevens, CEO van SCIA.

Winnaars

  • Categorie 1 – Gebouwen: Het Havenhuis in Antwerpen, België – door Mouton CVBA (België)
  • Categorie 2 – Civiele constructies: Brug over de Rijn in Straatsburg (Frankrijk) en Kehl (Duitsland) – door Ingenieursbureau Stendess N.V. (België)
  • Categorie 3 – Industriële gebouwen en complexen: Shoaiba II Energiecentrale in Shoaiba, Saudi-Arabië – door I.d.d. Engineering (België)
  • Categorie 4 – Speciale projecten: Uitbreiding van Rafael Núñez International Airport in Cartagena De Indias, Colombia – door Estra Engenharia ltda (Brazilië)
  • Juryprijs voor het beste BIM-project: Het voetbalstadion in Dunajská Streda, Slowakije – door HESCON S.R.O. (Slowakije)
  • Publieksprijs: Centre Point in London, Verenigd Koninkrijk – door Pell Frischmann (Verenigd Koninkrijk). 

Alle zes winnaars hebben als prijs een bedrag van 1.500 euro ontvangen.

SCIA organiseerde User Contest voor het eerst in 1992 met tientallen deelnemers vanuit verschillende Europese landen. Sinds 2005 organiseert SCIA de User Contest om de twee jaar en wereldwijd is het aantal deelnemende projecten gegroeid tot meer dan honderd.

Meer informatie over de deelnemende projecten en de winnaars van de tiende editie is te vinden in het boek ‘The Art of Structural Design 2017‘, dat online en in hardcover beschikbaar is.

Website SCIA
website SCIA Engineer

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top