Winnaars InfraTech Innovatieprijs 2017 bekend

Winnaars InfraTech Innovatieprijs 2017 bekend

Iedere editie roept de vakbeurs InfraTech de infrasector op om baanbrekende ideeën te lanceren voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur in de breedste zin van het woord. Het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen maar ook particulieren kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs. Voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 zijn twee categorieën vastgesteld: Product innovatie en Project innovatie.


De winnaars zijn: Shimlift van BAM en Movares en het dijkverbeteringsproject Project KIS van Waterschap Rivierenland, Mourik Infra en BESIX.

In de categorie Product Innovatie waardeerde de jury de Shimlift van BAM en Movares met de eerste prijs. De prijs voor de beste Project Innovatie ging naar het dijkverbeteringsproject Project KIS van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX. De InfraTech Innovatieprijzen werden op woensdag 18 januari uitgereikt door Bernard Wientjes, voorzitter Taskforce Bouwagenda.

Wientjes verklaarde na de prijsuitreiking in Rotterdam Ahoy, onder de indruk te zijn van de innovatieve oplossingen. “Een bedrijfstak als deze, waar het ondernemerschap zo borrelt en bruist, kan niet zonder innovaties. Prachtig om te zien hoe samenwerking leidt tot oplossingen voor belangrijke uitdagingen.”

InfraTech Innovatieprijs 2017

Cobouw Publieksprijs

Het dijkverbeteringsproject KIS viel dubbel in de prijzen. Ook de lezers van Cobouw.nl verkozen deze tot de beste innovatie. In totaal werden ruim 8 duizend stemmen uitgebracht en KIS won na een bloedstollende eindstrijd nipt (met 110 stemmen meer) van de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. De Cobouw Publieksprijs werd uitgereikt door hoofdredacteur Boudewijn Warbroek.

Winnaars opgetogen

De winnaars van de Innovatieprijs in de categorie Product Innovatie reageerden opgetogen: Jens Jansen, onderhoudsengineer bij BAM Infra: ‘Mooi dat we de Innovatieprijs hebben gewonnen. Dit geeft weer extra exposure voor de ShimLift, zodat die nog meer toegepast kan gaan worden. Met als voordeel voor vervoerders en daarmee ook de reizigers, dat er minder mechanisch onderhoud aan het spoor uitgevoerd hoeft te worden.’ Jelte Bos, consultant bij Movares verklaarde: ‘Dit betekent dat er dus netto meer tijd is om treinen te laten rijden. Bovendien zal bij consequente toepassing het comfort voor de reiziger verhoogd worden, omdat de trein minder zal schokken. Deze prijs is een mooie verdienste voor iedereen die hard gewerkt heeft aan ShimLift.’

Juryvoorzitter Maxime Verhagen

Maxime Verhagen is als juryvoorzitter aan de InfraTech Innovatieprijs verbonden en hij toont zich opnieuw enthousiast: “Er waren wéér meer inzendingen dan tijdens de vorige editie van InfraTech. Dat zegt het iets over het innovatieve karakter van de sector. De kwaliteit van de inzendingen is daarbij onverminderd hoog. Mooi om te zien is ook dat er in steeds meer inzendingen wordt geredeneerd vanuit maatschappelijke behoefte in plaats van de techniek.”

De vakjury wordt, behalve door Maxime Verhagen, gevormd door Jan Hendrik Dronkers, DG Rijkswaterstaat, Annemieke Nijhof, CEO Tauw Group BV, Johan Vermeer van Stadsontwikkeling Rotterdam en Tomas te Velde namens TU-Delft en Jonge Geesten. Het volledige juryrapport is terug te vinden op www.infratech.nl.

Innovatiegalerij

Alle inzendingen zijn tijdens InfraTech 2017 te zien in de speciale innovatiegalerij op de beursvloer. InfraTech 2017 duurt nog tot en met vrijdag 20 januari a.s.

Website InfraTech

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top