Wil jij meehelpen een actueel crisisgebied in kaart te brengen?

Wil jij meehelpen een actueel crisisgebied in kaart te brengen?

Samen met het Rode Kruis organiseert MUG Ingenieursburo op dinsdag 9 april een mapathon in Zwanenburg en Leek.


Wat is Missing Maps?
Missing Maps is een samenwerking tussen het Amerikaanse en Britse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en het Humanitarian OpenStreetMap Team. Deze organisaties brengen kwetsbare gemeenschappen wereldwijd in kaart om gerichter hulp te kunnen bieden.

Met een groep vrijwilligers verzamelen we die avond betrouwbare geografische data en tekenen we met speciale tools een actueel crisisgebied in met behulp van luchtfoto’s. Omdat het om een actuele casus gaat, horen we pas vlak van tevoren om welk gebied het gaat.

Tijdens de mapathon tekenen we met behulp van speciale tools en luchtfoto’s een gebied in. Zo zetten we contouren van gebouwen, wegen, rivieren of andere herkenningspunten van satellietkaarten over op digitale kaarten.

Ben je niet in de gelegenheid om er fysiek bij te zijn? Digitaal kun je ook deelnemen. Je ontvangt dan begeleiding van een team dat op locatie aanwezig is.
De mapathon vindt plaats op het kantoor van MUG Ingenieursburo in Zwanenburg en Leek vanaf 16:30 uur. Je kunt ook digitaal deelnemen aan de mapathon. Meld je hieronder aan.

Aanmelden Mapathon voor het Rode Kruis

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top