Wereldkaart met bijzondere projectie

Wereldkaart met bijzondere projectie

Kaarten en Atlassen, onderdeel van uitgeverij De 12 Provinciën, presenteert een ‘Van der Grinten-wereldkaart’.

Deze wereldkaart heeft een projectie die niet vaak gebruikt wordt. Andere wereldkaarten die we regelmatig zien, maar ook die in Google Maps of Bing Maps, gebruiken projecties zoals Mercator, Robinson of WGS84.

Een compromis-kaartprojectie

De Van der Grintenprojectie wordt gekenmerkt door een bolling en hanteert een ‘compromis-kaartprojectie’. Dat wil zeggen dat voor de gebiedsgelijkheid en het conforme beeld in beide gevallen wat water bij de wijn hebben gedaan. Het resultaat is een kaartbeeld dat je niet vaak tegenkomt.

Wie was Van der Grinten?

Alphons Johann van der Grinten, geboren in 1852 in het nabij gelegen Frasselt in Duitsland, was een cartograaf. In 1881 emigreerde hij naar Amerika waar hij de projectie heeft uitgevonden.

Wereldkaart2

Print of Digitaal

De Engelstalige kaart bevat zeer veel informatie en wordt gekenmerkt door het vele detail en heldere kleuren. De kaart is een eigen productie van De 12 Provinciën en wordt standaard in twee uitvoeringen aangeboden; print of digitaal en is te bestellen in kleur of in het wit. Ook persoonlijke wensen, zoals specifieke uitsnijdingen of kleurstellingen zijn mogelijk.

Website Kaarten en Atlassen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top