Water in Smart Cities

Water in Smart Cities

Groenblauwe daken als oplossing voor klimaatproblemen in de stad zijn actueler dan ooit. Nieuwe ontwikkelingen en onderzoeksresultaten worden op 19 september 2018 gedeeld tijdens het Seminar ‘Water in Smart Cities – leefbaarheid door groenblauwe daken’ in Nijmegen.

Groenblauwe daken
Actuele thema’s vanuit water gerelateerd onderzoek aan groene daken zijn onder meer: water en temperatuur, gestuurde afvoer en waterkwaliteit. Het seminarprogramma volgt binnenkort – noteer alvast de datum: woensdag 19 september 2018, Nijmegen. De organisatie is in handen van STOWA Stichting Toegepast Onderzoek Waterschappen, KNW Waternetwerk, en GDGD Green Deal Groene Daken. 

Achtergrond
Groene daken, oftewel begroeide daken, bieden de mens allerlei voordelen. De vegetatie op groene daken haalt fijnstof uit de lucht, houdt regenwater vast en vermindert hittestress in de omgeving. Om de ontwikkeling van groene daken in Nederland te versnellen, startte in 2014 de ‘Green Deal Groene Daken’, een breed samenwerkingsverband van partijen die baat hebben bij meer groene daken, zoals gemeenten en waterschappen, kennisorganisaties, marktpartijen en de Rijksoverheid. In zeven werksporen worden kansrijke verdienmodellen ontwikkeld en instrumenten voor opschaling. 

Website Green Deal Groene Daken

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top