Voor hetzelfde geld klimaatbestendig

Voor hetzelfde geld klimaatbestendig

Duurzaam waterbeheer en het voorkomen van hittestress voor een acceptabele prijs? Lees de publicatie ‘Voor hetzelfde geld klimaatbestendig’ om te ontdekken hoe u zorgt voor een klimaatbestendige stad, zonder dat dit duurder is dan een traditionele stedelijke herinrichting.

Deze publicatie, een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en SBRCURnet, bevat diverse voorbeelden van concrete maatregelen voor waterbeheer en het tegengaan van hittestress in voor- en naoorlogse wijken. Denk bijvoorbeeld aan groene daken.

Achtergrond bij deze publicatie

Het klimaat verandert, en dat merk je vooral in stedelijke gebieden. Extreme weersomstandigheden zoals heftige buien of juist langdurige droogte en hitte in voorjaar en zomer zien we steeds vaker. Dat heeft negatieve gevolgen voor het leefklimaat in de stad. Gemeenten en andere overheden hebben daarom afgesproken ernaar te streven dat Nederland in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig is. Met stedelijke (her)inrichting kunnen we door concrete maatregelen niet alleen ons waterbeheer beter regelen, maar ook hittestress voorkomen tijdens warme perioden.

Website SBRCURnet

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top