VolkerWessels wint Enterprise GIS Award 2020

VolkerWessels wint Enterprise GIS Award 2020

Op de Esri GIS Conferentie & Tech van dit jaar is bekend gemaakt dat VolkerWessels de ‘Enterprise GIS Award 2020’ heeft gewonnen. VolkerWessels heeft de award vooral te danken aan het brede gebruik van geografische informatie binnen de organisatie.

Aangepaste uitreiking
De uitreiking van de award gebeurde dit jaar, door de virtuele opzet van de Esri GIS Conferentie & Tech, anders dan normaal. Niet gezamenlijk op een podium in een volle zaal, maar op ruime afstand van elkaar, op een projectlocatie van VolkerWessels bij Schiphol. Daar overhandigde Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland, de award aan René Beurze, directeur digitale transformatie van de divisie Infrastructuur Nederland. Bekijk hier de uitreiking.

Digitalisatie programma
VolkerWessels heeft een duidelijke visie op digitalisatie. VolkerWessels en daarbinnen de divisie Infrastructuur Nederland zijn gestart met een overkoepelend digitalisatieprogramma om digitalisatie binnen het bedrijf verder te versnellen. De visie daarbij is dat VolkerWessels zich wil ontwikkelen tot een data-gedreven bedrijf, waarbij ontwikkelingen als BIM, GIS en Digital Twin steeds meer geïntegreerd zullen worden.

Samen innoveren
Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland vertelt: “Binnen VolkerWessels heerst een sterke hands-on mentaliteit, waardoor mensen direct met GIS aan de slag gaan en zelf met nieuwe wensen en ideeën komen. Dat is ook een van de redenen waarom VolkerWessels deze award heeft gewonnen. Ze hebben GIS niet alleen geïmplementeerd, maar werken er ook actief mee en dagen ons uit om het product verder te blijven ontwikkelen. Zo delen ze bijvoorbeeld BIM-modellen waarmee wij onze software nog beter kunnen afstemmen op de wensen van gebruikers.”

Samen versnellen
René Beurze van VolkerWessels vertelt: “De Enterprise GIS Award is een mooi compliment voor iedereen binnen VolkerWessels die actief gebruik maakt van GIS en daarmee bijdraagt aan de digitale transformatie. Om digitalisatie binnen ons bedrijf verder te versnellen zullen we ook in de toekomst volop blijven ontwikkelen samen met onze opdrachtgevers en partners. Dit zal leiden tot het beter gebruiken van relevante en actuele data, om daarmee kosten te reduceren en klantwaarde te verhogen.”

Website VolkerWessels

Website Esri

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top