VolkerWessels en Trimble starten strategische samenwerking

VolkerWessels en Trimble starten strategische samenwerking

Trimble en Koninklijke VolkerWessels hebben bekendgemaakt dat ze een strategische samenwerking hebben gesloten. Het doel van de samenwerking is het volledig digitaliseren van de werkstromen van VolkerWessels door middel van de technologieën van Trimble. Innovatie op het gebied van BIM-technologie staat hierbij voorop, zodat het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten verder geoptimaliseerd kan worden. Als lokale partner van Trimble zal Construsoft ondersteuning bieden bij de implementatie en integratie met bestaande systemen.

Een belangrijk aspect van de samenwerking is dat deze veel toegevoegde waarde zal bieden voor de sector. Zo gaat Trimble praktijkervaringen van VolkerWessels verzamelen voor verdere vernieuwing voor BIM in de bouw. “Trimble kan als geen ander bouwgegevens genereren die wij kunnen gebruiken om onze werkprocessen te verbeteren”, aldus Marinus den Harder, directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij VolkerWessels. “Trimble voorziet ons van state-of-the-art-technologie en bouwinformatie waarmee wij onze toegevoegde waarde richting onze klanten kunnen vergroten.”
Roz Buick, de vicepresident van Trimble, onderstreept het gezamenlijke doel en vertrouwen om de bouw te innoveren. “De nauwe samenwerking stelt ons beide in staat te innoveren en tegelijkertijd waarde te creëren in de ontwerp-, bouw- en beheerfases van de bouw”, aldus Buick. “Wat mij betreft is dat de definitie van een goede relatie.”

Rol Construsoft

Als reseller van Trimble Buildings-software en lokale partner in de Benelux levert Construsoft software aan VolkerWessels, waaronder Tekla Structures, Vico Office en SketchUp Pro. Met de nieuwe strategische samenwerking heeft VolkerWessels bovendien gekozen voor Trimble Connect als centraal data- en samenwerkingsplatform en voor Trimble ProjectSight voor projectmanagement. Construsoft zal samen met Trimble VolkerWessels ondersteunen bij de implementatie en integratie van nieuwe, innovatieve software met de bestaande systemen.

Opening DigiBase

De samenwerking is een volgende stap in de verregaande investeringen die VolkerWessels doet in BIM. Afgelopen december was VolkerWessels al veel in het nieuws door de opening van DigiBase, een hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het hightech centrum in Nieuwegein zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality.

Website Construsoft
Website VolkerWessels / DigiBase
Website Trimble Connect

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top