Technische innovatie: Virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid!

Technische innovatie: Virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid!

De film Total Recall in 1990 voorspelde het al: een virtuele vakantie. Helaas was de techniek nog beperkt, maar WeFlyCheap.nl maakt het anno 2017 werkelijkheid en zet de virtuele zonvakantie in de markt: een ‘fullsenses-ervaring’ die volgens de aanbieders nauwelijks van een reguliere zonvakantie te onderscheiden is.

De virtuele zonvakantie; je hoeft niet per se naar de Malediven of Curaçao om een zonvakantie te beleven, maar kan gewoon in Nederland blijven. In samenwerking met tech partij VR-House.nl uit Utrecht maakt WeFlyCheap.nl dit idee werkelijkheid.

Fullsenses-ervaring

Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl legt uit wat de ervaring inhoudt: “Wanneer je de Virtualreality-bril opzet, waan je je vrijwel direct in een vakantiewereld. Je kunt uren voor je uit staren naar het strand, je handdoekje neerleggen op het bounty strand en onder het genot van een cocktail genieten van het uitzicht. De wuivende palmbomen en de beweging van de zee zullen het gevoel van innerlijke rust geven. Wat is een zonvakantie zonder warmte? Inderdaad, niks! Infraroodlampen zullen ervoor zorgen dat jij gebakken zit wat betreft de temperatuur. Je zult af en toe de zweetdruppeltjes boven je lip moeten verwijderen, zoals je dat ook zou doen aan het strand. Ook aan het zeebriesje, de zonnebrandcrème, de zeegeur en een lekkere massage is gedacht”, aldus Raaijmakers.

Foto4

De toekomst

Ook Business Futurist Bart Gotte werd bevraagd en toont zich in een uitgestuurd persbericht enthousiast. “WeFlyCheap.nl biedt met dit initiatief een kijkje in de toekomst van vakantiebeleving. Door gebruik te maken van virtual reality krijgt de toerismesector een instrument in handen om veel meer vakantiegevoel te beleven dan de brochures en websites waarop we ons voorheen oriënteerden. Je kan je vakantiebestemming 360 graden vanuit je luie stoel verkennen. Met behulp van zand onder je voeten, een gloeiende terrasverwarmer en een briesje door de haren is de beleving nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Je krijgt gewoon zin om je vakantie te boeken. Het zou mij niet verbazen als organisaties hier slim op in gaan spelen door exotische bestemmingen aan te bieden vanuit de thuisplaat.”

WeFlyCheap
Aanmelden virtuele zonvakantie? Klik dan op de afbeelding

De techniek

“In de toekomst worden er nog allerlei gave functionaliteiten aan de virtuele zonvakantie toegevoegd”, vertelt Raaijmakers. “Denk aan excursies, het lezen van boeken, een kookworkshop of een potje beachvolleybal. Gaan VR-vakanties de traditionele vakanties op termijn verdrijven? Waarschijnlijk niet, maar met de huidige technologie is het wel mogelijk een virtuele vakantie ‘heel echt’ aan te laten voelen. Visionair Ray Kurzweil heeft ooit al gezegd dat een VR-ervaring gaat voelen als je eigen lijf, zo zien wij dat ook. Maar uiteraard moet de techniek nog een aantal flinke stappen maken en heeft het zeker nog wat te bewijzen”, zegt Raaijmakers.

Foto7

Ongemakken op vakantie verleden tijd

De virtuele zonvakantie voorkomt allerlei ongemakken die reizen normaliter met zich mee kan brengen. Angst voor terrorisme, visa, inentingen, berovingen, irritante verkopers en een langdurige oppas voor de huisdieren zijn allemaal geen issue meer. ‘”zorgeloos op vakantie gaan is nu dus echt mogelijk. En indien gewenst kunnen we er in de toekomst zo een paar opdringerige straatverkopers aan toevoegen voor de echte beleving”, zegt Raaijmakers. “De tech-branche is overtuigd dat een VR-ervaring het echte vakantiegevoel goed benadert. Zij zijn al heel ver om de virtuele zonvakantie nog reëler te maken dan deze al is. De bril is momenteel het grootste probleem. Onze partner VR-House.nl zit hier bovenop en ziet een toekomst met een VR-lens, waarmee ook het probleem van de witte, niet gebruinde, vlakken rondom de ogen is opgelost”, aldus Raaijmakers.

Aanmelden Virtuele Zonvakantie

Website WeFlyCheap

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top