Virtual Surveyor introduceert fotogrammetrie applicatie in Drone Survey Software

Virtual Surveyor introduceert fotogrammetrie applicatie in Drone Survey Software

Virtual Surveyor, een toonaangevend bedrijf op het gebied van drone-surveysoftware, heeft een verbeterde versie van zijn gerenommeerde slimme drone-surveysoftware uitgebracht, nu uitgerust met geavanceerde drone-fotogrammetriecapaciteiten. De onlangs geïntroduceerde Terrain Creator-app maakt gebruik van fotogrammetrische verwerkingstechnieken om terreinen van surveykwaliteit te genereren, naadloos geïntegreerd in de traditionele werkruimte van Virtual Surveyor voor uitgebreide surveytaken.

 

Tom Op ’t Eyndt, CEO van Virtual Surveyor, benadrukte het belang van deze ontwikkeling en zei: “Virtual Surveyor-software biedt nu een allesomvattende oplossing voor drone-surveys binnen één abonnementspakket, waarbij workflows worden gestroomlijnd en kosteneffectieve resultaten worden geleverd. Terrain Creator vereenvoudigt het proces van drone-fotogrammetrie en biedt een intuïtieve tool voor het genereren van orthomosaïeken en digitale oppervlaktemodellen (DSM) op basis van dronebeelden.”

Historisch gezien heeft Virtual Surveyor-software gediend als de brug tussen drone-fotogrammetrische verwerkingsapplicaties en engineering ontwerpsoftware. Voorafgaand aan deze update moesten gebruikers vertrouwen op externe software om hoogtemodellen en orthomosaïeken te produceren, die vervolgens konden worden geïmporteerd in Virtual Surveyor voor de afleiding van 3D-topografische gegevens die worden gebruikt in bouw-, oppervlakte mijnbouw- en graafprojecten.

Op ’t Eyndt benadrukte de voordelen en zei: “Drone-surveyors hoeven niet langer te investeren in afzonderlijke fotogrammetriesoftware. Het zit allemaal in ons uitgebreide pakket, en onze naadloze workflow elimineert het gedoe van het overzetten van fotogrammetrische producten van de ene software naar Virtual Surveyor.”

Nadat surveykwaliteitsterreinen zijn geïmporteerd vanuit Terrain Creator naar de Virtual Surveyor-desktopapplicatie, hebben gebruikers toegang tot een vertrouwde, interactieve omgeving en een uitgebreide set tools voor het maken van CAD-modellen, het genereren van snij-en-vulkaarten, het uitvoeren van berekeningen en het genereren van volumerapporten, net zoals ze dat in het verleden hebben gedaan met Virtual Surveyor.

Abonnees op Virtual Surveyor Ridge en Peak edities ontvangen automatisch de versie 9.0-update met Terrain Creator. Bovendien maakt een flexibele licentieregeling het mogelijk dat twee gebruikers binnen een organisatie gelijktijdig Terrain Creator en Virtual Surveyor-applicaties op afzonderlijke computers kunnen gebruiken.

Virtual Surveyor zal deze baanbrekende software-update, inclusief Terrain Creator, presenteren op InterGEO 2023 (Hal 1.2, Stand D1.030) van 10 tot 12 oktober in Berlijn, Duitsland, en op andere aankomende vakbeurzen deze herfst.

Website Virtual Surveyor

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top