Vijfde symposium Geotrends

Vijfde symposium Geotrends

De Aeres Hogeschool Almere organiseert, samen met HAS Hogeschool Den Bosch, op dinsdag 19 juni 2018 het vijfde symposium Geotrends. Het eerste lustrum en voor het eerst in Almere.

Geo in combinatie met Media & Design is als vakgebied volop in ontwikkeling. Twee Hbo-opleidingen ondersteunen dit vakgebied. Beide opleidingen volgen de ontwikkelingen van de sector op de voet. Het doel van deze dag is om het werkveld de aankomende generatie te laten ontmoeten en de studenten in gesprek te brengen met het werkveld. Dit evenement vindt plaats van 10.00 uur tot 17.30 uur in de Aeres Hogeschool Almere, Stadhuisstraat 18 (ingang in winkelstraat). Parkeren is mogelijk in de Regisseurgarage (Regisseurstraat, 1315 HG Almere). Geadviseerd wordt om met de trein te komen, uitstappen bij station Almere Centrum. Deze editie van Geotrends wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Almere, Esri Nederland, Voort en ETTU.

Keynote-speakers

Niene Boeijen – Web Cartograaf bij Webmapper: 
The Web Map Universe! (Voorlopige titel) 

Tegenwoordig is een kaart niet meer een plat, 2D-beeld op papier maar vaak dynamisch, interactief en online! De moderne cartograaf moet daarom naast ontwerpen ook kunnen programmeren, data analyseren en bewerken. Web Cartografie zit op het raakvlak van GIS technieken, Big Data, Web technologie en Design. Als huidig geo designer moet je het allemaal in je toolbox hebben zitten! Wat hoort er allemaal thuis in de Web Map Universe? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Na haar Msc studie Geo-informatie wetenschappen aan de WUR is Niene zich gaan ontwikkelen als een full stack web map developer. Zij ontwikkelt en ontwerpt diverse kaarten van Nederland; van geo-data processing, back-end en applicaties tot en met de visualisatie. Naast haar technische expertise zet ze graag haar creativiteit in voor een visueel aantrekkelijk eind resultaat. Ook organiseert zij al twee jaar met veel enthousiasme Maptime bijeenkomsten en draagt daarmee bij aan verspreiding van kennis binnen de geo-community. Niene is altijd op zoek naar interessante ontwikkelingen in de geo wereld, om deze te delen of zelf in te zetten! Niene zal een overzicht geven en voorbeelden uit het werkveld bij Webmapper.

Jan Willem van Eck – Chief Research Officer – Esri Nederland:
Op reis naar de (geo) toekomst 

De reikwijdte van het “geo werkveld” is enorm toegenomen en we werken nu in een wereld van steeds meer relevante trends. Daardoor staat ook elke (young) professional en organisatie voor de uitdaging om planmatig stil te staan bij wat de (geo) toekomst ons brengt en hoe dit beeld in concreet toepasbare stappen kan worden omgezet. Onze huidige kennis in relatie tot Geo, Media en Design wordt door deze stappen uitgedaagd. De volgende vragen spelen daarbij een rol: hoe geven we structuur aan deze reis naar de toekomst? wat blijft over van de huidige business modewoorden, en welke doen er eigenlijk niet toe? En welke verwachtingen met betrekking tot actuele kennis mag het werkveld hebben van de nieuwe professionals? En hoe gaan zij zich daarop voorbereiden? Deze interactieve presentatie, waarbij de deelnemers een actieve bijdrage leveren, gaat o.a. in op de paleotoekomst van Locatie Intelligentie, de betekenis van “AI>ML>DL” en praktische voorbeelden uit het heden.  

Joost van Schaik – Architect at ETTU – HoloLens / Mixed Reality: 
HoloLens als Visualisatie tool bij business processen in het algemeen – en GIS in het bijzonder

“Een bekend gezegde is dat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden. Een 3D-illustratie kan meer zeggen dat 1000 plaatjes. Een mens leeft in 3D, denkt in 3D, maar informatie presenteren we sinds de dagen van de kleitabletten nog steeds in 2D. Die tijd is nu voorbij. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt getoond hoe 3D-informatie letterlijk in één klap inzichtelijk kan maken”. Joost van Schaik, werkzaam bij ETTU in Gouda en houdt zich daar vooral bezig met het ontwikkelen van Mixed Reality applicaties. Hij is ruim 25 jaar actief als software developer, is een bekend gezicht in de Microsoft community in Nederland er daarbuiten en is vooral bekend als tech blogger. Hij schrijft de laatste twee jaar vooral over Mixed Reality development. Hij heeft een aantal HoloLens applicaties voor klanten ontwikkeld en heeft ook zelf twee gratis downloadable Mixed Reality apps in de Windows Store staan. Eén toont het vliegverkeer rond Schiphol in 3D, de ander, “Walk the World”, is een soort 3D Google Maps waar je als een reus overheen kunt lopen.

Website Aeres Hogeschool

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top