Vexcel Imaging introduceert UltraCam Eagle 4.1 fotogrammetrisch luchtcamerasysteem

Vexcel Imaging introduceert UltraCam Eagle 4.1 fotogrammetrisch luchtcamerasysteem

Vexcel Imaging kondigde release aan van de nieuwe UltraCam Eagle 4.1, het toppunt van fotogrammetrische luchtcamerasystemen die de vluchtefficiëntie verhogen met een beeldkwaliteit van werkelijk kaartkwaliteit voor nauwkeurige analyse en interpretatie.

 

Gebaseerd op Vexcel’s 4e generatie cameratechnologie, verzamelt de UltraCam Eagle 4.1 panchromatische, R, G, B en NIR-informatie met hoge resolutie op meer dan 500 Megapixels – een indrukwekkende footprint die op verschillende hoogten kan worden benut, dankzij drie in het veld verwisselbare lenskits bij brandpuntsafstanden van 90 mm, 120 mm en 150 mm. De Eagle 4.1 wordt verder verbeterd door de gepatenteerde Adaptive Motion Compensation (AMC)-softwarebenadering die beeldwaas aanpakt die wordt veroorzaakt door camerabewegingen in meerdere richtingen tijdens de vlucht. Met nieuwe sensoren, nieuwe elektronica en nieuwe lenzen, levert de Eagle 4.1 visueel verbluffende beelden van fotogrammetrische kwaliteit.

De Eagle 4.1 is een klasse apart. Het verschil zit in de panchromatische ‘ruggengraat’ van de camera. PAN-sensoren met hoge resolutie verzamelen en lossen objectdetails nauwkeuriger en met een hogere geometrische nauwkeurigheid op. Bijgevolg hebben UltraCam panchromatische en volledige resolutie kleurgegevens (geproduceerd door pansharpening) een hoger beeldoplossend vermogen. Afbeeldingen zijn gedetailleerder, nauwkeuriger en meer actiegericht.

Gebouwd op de beproefde UltraCam 4e generatie architectuur, maakt de UltraCam Eagle 4.1 gebruik van CMOS-sensoren voor een fijnere pixelafstand, een toonaangevende panchromatische beeldvoetafdruk van meer dan 28.000 pixels over de vluchtstrook en een snelle cyclussnelheid van 1 frame per 0,7 seconden . De combinatie van een hoog dynamisch bereik, korte sluitertijd en lenzen met een groot diafragma geeft klanten de efficiëntie, flexibiliteit en beeldkwaliteit die ze nodig hebben om te slagen in de snel evoluerende markt van vandaag.

Met de overstap naar CMOS-sensoren voor UltraCam-systemen van de 4e generatie en een aanzienlijk hogere framesnelheid, erkende Vexcel Imaging de noodzaak van een nieuwe benadering van bewegingsonscherptecompensatie. Niet tevreden met mechanische methoden of het idee om onscherpte te elimineren door middel van sluitertijd, ontwikkelde Vexcel de gepatenteerde “Adaptive Motion Compensation” (AMC) -softwarebenadering om beeldwaas aan te pakken. Meer dan alleen voorwaartse bewegingscompensatie, compenseert AMC beeldwaas veroorzaakt door multidirectionele camerabewegingen tijdens de vlucht. Deze baanbrekende technologie is uniek voor UltraCam-systemen en is opgenomen in de UltraCam Eagle 4.1.

Commerciële beschikbaarheid van de UltraCam Eagle 4.1 is gepland voor eind 2022. De eerste productiecamera is al verkocht aan Vexcel-klant, Slagboom & Peeters Aerial Photography in Nederland. Slagboom heeft momenteel verschillende UltraCam-systemen – van nadir tot schuine opnamemogelijkheden, afhankelijk van het toepassingsgebied – en kijkt uit naar tal van succesvolle projecten met de nieuwe Eagle 4.1, die beelden van de hoogst mogelijke kwaliteit levert.

Belangrijkste specificaties:

  • 28.110 x 18.060 pixels PAN-beeldformaat
  • 9.370 x 6.020 pixels kleurenafbeeldingsgrootte
  • CMOS-beeldsensoren
  • Adaptieve bewegingscompensatie (AMC)
  • 1 beeld per 0,7 seconde
  • 90 mm, 120 mm of 150 mm door de gebruiker verwisselbare lenssystemen

Website Vexcel Imaging

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top