Versteviging van positie in bewegende markt

Versteviging van positie in bewegende markt

Itannex wordt onderdeel van Arkance Systems

De ontwikkelingen in de toepassing van CAD- en BIM-oplossingen in de bouwwereld bevinden zich in een stroomversnelling. Enerzijds bieden de doorontwikkelingen door de softwareleveranciers steeds meer mogelijkheden, anderzijds vragen de gebruikers van deze software om steeds krachtigere oplossingen voor almaar complexere en grootschaliger projecten. Dat vergt ook het een en ander van de schakel tussen deze twee partijen; de reseller. Deze zal zowel in de capaciteit (de breedte) als in kennis (de diepte) moeten meegroeien met deze tendens.

Door Rob Sman

Jan Nijkamp, operations manager en aandeelhouder van Itannex: “We hebben besloten te doen wat het beste is voor bedrijf en personeel en een goede partner gezocht, die we in Arkance Systems hebben gevonden.”

Op zichzelf is de noodzaak tot groei niets nieuws. In Nederland hebben in de loop der jaren een beperkt aantal resellers een enorme groei doorgemaakt, niet in de laatste plaats door de overname van kleinere spelers, waar vaak veel technische kennis aanwezig was. De in de aanhef genoemde tendens noopt tot nog verdergaande schaalvergroting. In Europa zijn een aantal partijen daar actief mee bezig en logischerwijs vergt de voorgenomen groei het oversteken van de landsgrenzen. Het Franse bedrijf Arkance Systems is één van die actieve partijen en heeft sinds november al een paar Nederlandse resellers onder zijn paraplu gebracht. Arkance Systems is daarnaast buiten Frankrijk ook aanwezig in Polen, Tsjechië, Slovenië en België. Behalve in de bouwsector is Arkance ook actief in de sectoren Infrastructuur en Industrie.

Actief op zoek
Itannex, multidisciplinair adviseur voor CAD- en BIM-oplossingen, is op zijn gebied een toonaangevend bedrijf, dat onder meer met eigen ontwikkelingen klantspecifieke oplossingen realiseert. Tevens draagt Itannex bij aan het ontwikkelen van CAD- en BIM-standaarden en afsprakenstelsels in Nederland. Itannex onderkende de bewegingen in de markt en bij de concurrenten al langere tijd en ging actief op zoek naar een partij die hun positie zou kunnen versterken. Jan Nijkamp, operations manager en aandeelhouder, herinnert zich dat het komen tot die stap een moeilijk besluit was: “Als bedrijf met een prima reputatie zou je het liefst volledig zelfstandig willen blijven werken, maar je kunt je hoofd niet in het zand steken en de krachten in de markt niet onder ogen willen zien. Uiteindelijk moet je toch besluiten te doen wat het beste is voor het bedrijf en het personeel. We hebben een aantal partijen als kandidaat geselecteerd en uiteindelijk in Arkance Systems de beste partner gevonden.”

Bedrijfscultuur
Wim Bremmer, oprichter en algemeen directeur, benadrukt dat Itannex óók zichzelf blijft: ”Voor ons is dit een geweldige stap. Arkance is de partner die ons versterkt, maar onze eigen bedrijfscultuur respecteert. Zo kunnen we mede door de expertise die zij toevoegen verder groeien en onze ambities waarmaken. Die ambities sluiten naadloos aan op de ambitie van Arkance Systems dat zich ten doel heeft gesteld de meest vooruitstrevende partij te worden op het gebied van digitaliseren en BIM.”De overname door Arkance heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid; wel kondigde Bremmer in een nieuwsbrief aan Itannex’ klanten aan dat hij terugtreedt als algemeen directeur en een adviserende rol op zich zal gaan nemen.

Website Itannex

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top