Verbeteringen BAG Viewer

Verbeteringen BAG Viewer

De belangrijkste verbeteringen in de vernieuwde BAG Viewer zijn: automatisch aangevulde zoekopdrachten en het tonen van de bronhouder.

Bij het opgeven van een zoekopdracht via ‘uitgebreid zoeken’ wordt een zoekopdracht automatisch aangevuld. Het zoeken van objecten met lange of ingewikkelde namen wordt hierdoor makkelijker. Vanaf nu wordt verder bij ieder object de bronhouder getoond. Dit geschiedt rechts op het scherm. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk in welke gemeente een object ligt.

Terugmelden

Terugmelden gaat nu niet meer met een contactformulier, maar via de BAG Viewer. Voorheen konden afnemers via een contactformulier op de website een terugmelding doen. Dit is nu gewijzigd. Terugmeldingen gaan nu via de BAG Viewer. De BAG Viewer kent twee soorten terugmeldingen: een terugmelding van een foutief attribuut wanneer wordt vastgesteld dat er een fout staat in het geraadpleegde object; een terugmelding omdat een object ontbreekt.

URL’s met endpoint ‘bagviewer’ verwijderd

PDOK heeft alle webservices met het endpoint ‘bagviewer’ uitgefaseerd. Bent u al overgestapt op de identieke services (en data) via het endpoint ‘bag’? Het was al enige tijd bekend. PDOK heeft de oude webservices met endpoint ‘bagviewer’ definitief uit productie gehaald. Sinds mei 2014 worden de BAG WMS en WFS dagelijks geactualiseerd. Hiervoor werden naast de URL’s met endpoint ‘bagviewer’ nieuwe URL’s beschikbaar gesteld. De oude en nieuwe URL’s waren tijdelijk naast elkaar beschikbaar. De oude URL’s worden sinds 5 oktober 2015 niet meer geactualiseerd, ondersteund en gedocumenteerd. De URL’s van de nieuwe webservices met dagelijkse actualiteit zijn:

Website Kadaster BAG Releases

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top