Vectorworks in beeld: Villanova Icône

Vectorworks in beeld: Villanova Icône

In 2015 won architectenbureau Hamonic+Masson & Associés de ontwerpwedstrijd voor het Villanova Icône-project, een urban appartementsgebouw voor de Franse projectontwikkelaar Nexity. Dit iconische ontwerp is 25 oktober uitgeroepen tot themabeeld voor BIM in Vectorworks 2019.

Hamonic+Masson & Associés werd opgericht in 1997, viel sindsdien al meermaals in de prijzen en is momenteel ook aan een internationale opmars bezig. Het bekende architectenbureau werkt zowel publieke als private projecten uit, waaronder huisvesting, inrichting van de openbare ruimte, vastgoed voor bedrijven en algemene infrastructuurprojecten.

Het opvallende Villanova Icône situeert zich op een stedelijk kruispunt: Les Agnettes, het eco-district Chandon-République en Calmette voegen zich er samen in Gennevilliers, ten noordwesten van Parijs. Deze kruisbestuiving van stedelijke contexten dwong de architecten om een eigen ontwerptaal te hanteren bij de uitwerking van het project. Het uiteindelijke design wordt gekenmerkt door een veelheid aan terrassen en balkons. De verbindingen tussen deze buitenruimtes en de overgang naar de binnenkant van het gebouw waren vlot en gedetailleerd te realiseren met Vectorworks.

“Het lagenprincipe in Vectorworks staat ons toe snel te wisselen tussen interieur en exterieur. Zelfs de meest afgesloten ruimtes konden we in detail bestuderen,” stelt Gaëlle Hamonic, medevennoot. “Vectorworks vergemakkelijkt zelfs het ontwerp van onze meest complexe projecten, van de eerste conceptvorming tot de finale afwerking. Het is een uiterst efficiënt pakket dat perfect overeenstemt met onze architecturale stijl en ons algehele ontwerpproces.”


Een uitgestrekte tuin in het midden van het project laat het geheel naadloos overlopen in haar omgeving – een belangrijk esthetisch en ecologisch aspect, gezien haar link met het nabije het eco-district. Op de begane grond zijn er winkels, portieken en een doordachte circulatie, die alle bijdragen tot de publieke ervaring van de ruimte. De appartementen zelf zijn in een waaiervorm geschikt, wat het zeventien verdiepingen tellende gebouw een rijke, uitgesproken architecturale look meegeeft.

Een project van deze schaal werk je niet alleen uit: ingenieurs, landschapsarchitecten, economen en bouwaannemers werkten allen nauw samen om dit project te realiseren en ze zullen dit ook blijven doen tot aan de finish in 2020. Vectorworks is daarin een belangrijke partner, die zorgt voor een moeiteloze uitwisseling van informatie tussen alle betrokken partijen.

Voor meer informatie over Vectorworks 2019, zie de Vectorworks-website.

 

Bron: Website Vectorworks

Website Hamonic+Masson & Associés

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top