Vallei & Veluwe kiest voor de Vergunningchecker

Vallei & Veluwe kiest voor de Vergunningchecker

Sinds februari 2017 maakt het waterschap Vallei en Veluwe voor de informatievoorziening naar inwoners, bedrijven en organisaties gebruik van de Geodan Vergunningchecker.

“Naast onze dagelijkse zorg voor veilige dijken, schoon oppervlaktewater en bijvoorbeeld gezuiverd afvalwater, werken we ook continue aan de verbetering van onze dienst,- en informatieverlening”, zegt Gerrit Brummelman, beleidsmedewerker bij Vallei en Veluwe. “De Vergunningchecker geeft concreet invulling aan die opdracht en past goed bij onze kernwaarden samenwerken en vernieuwen.” Brummelman vervolgt: “Bovendien verwachten we dat deze tool onze eigen medewerkers flink wat werk uit handen gaat nemen. Er komen hier namelijk regelmatig vragen van burgers binnen over waar er welke regels gelden, er een vrijstelling geldt of juist een vergunning moet worden aangevraagd. Voor het varen met een motorboot, de aanleg van een steiger, bijvoorbeeld het onttrekken van bijvoorbeeld grondwater. De oplossing en tool die we zochten moest tot op een paar meter nauwkeurig – én betrouwbaar – antwoord kunnen geven én gebruiksvriendelijk. Het vraagt kennis van zaken om de waterschapskeur, beleidsregels en algemene regels, met hun uitzonderingen en vrijstellingen, in één tool te krijgen.”

Slimme vragenboom

De krachtige combinatie van locatie- en juridische informatie geeft burgers, bedrijven en organisaties snel inzicht in de geldende verplichtingen. “Slimme vragenbomen met op basis van de locatie gegenereerde informatie zorgen ervoor dat de meeste vragen al vooraf zijn ingevuld. Je hoeft vaak nog maar drie of vier vragen te beantwoorden om te weten waar je aan toe bent”, aldus Brummelman die tevreden terugkijkt op de samenwerking met leverancier Geodan. “Specialisten die vakinhoudelijk hun mannetje staan, maar ook de vertaalslag naar onze specifieke situatie en wensen kunnen maken. Zo hadden wij de wens om op de ‘conclusiepagina’ gebruikers van de Vergunningchecker aanvullende informatie over geldende wets- of beleidsregel toe te voegen. Ook die toevoeging zit er nu in en maakt dat we beschikken we over een zeer complete en moderne tool.”

Website Geodan

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top