Upgrades Panasonic Toughpad FZ-G1

Upgrades Panasonic Toughpad FZ-G1

Panasonic gaat de hoeveelheid RAM en opslagcapaciteit op de recentste versie van zijn Panasonic Toughpad FZ-G1 verdubbelen en de processor upgraden naar de zevende generatie Intel Core i5-processor. Door de toevoeging van een optionele warmtebeeldcamera met hoge resolutie is de tablet geschikt voor nog meer verschillende sectoren en toepassingen.

De vijfde generatie van de volledig robuuste Panasonic Toughpad FZ-G1 functioneert beter met lager vermogen dankzij een geüpgradede Intel Core i5-7300U vPro processor. Daarnaast zijn de RAM en de opslag verdubbeld naar respectievelijk 8GB en 256GB SSD.

De Toughpad FZ-G1 met Windows 10 Pro is voorzien van een capacitief multitouch-display voor tienvingerbediening dat ook buiten bij fel zonlicht goed leesbaar is. Hierdoor kan dit apparaat worden gebruikt voor het bekijken van HD-documentatie en afbeeldingen buiten de standaard kantooromgeving. De waterdichte IP 55 digitizer pen biedt efficiënt gebruik onder alle weersomstandigheden. De Toughpad is voorzien van de benodigde connectiviteitsopties om overal in contact te blijven. De flexibele configuratiepoort biedt zakelijke gebruikers alle benodigde poortopties in een compacte, fully rugged en lichtgewicht vorm.

Ontworpen voor mobiele medewerkers

De Toughpad FZ-G1-tablet heeft tot 11 uur accuduur (MobileMark 2014 tot 22 uur met optionele grote accu) en een hot swap optie om langere periodes op locatie te werken. Het uitgebreide ecosysteem van accessoires en randapparatuur zorgt ervoor dat de tablet in elke omgeving kan worden gebruikt, of die nu in een voertuighouder is geplaatst of wordt gedragen. Net als de rest van het assortiment robuuste apparaten van Panasonic is deze tablet zo ontworpen en getest dat hij extreme omstandigheden aankan. Dit wordt bevestigd door de MIL-STD 810G- en IP65-certificeringen. Het apparaat heeft flexibele configuratiemogelijkheden waaronder een 2D-barcodescanner, GPS, micro SD, 2e USB 2.0, WLAN of een smartcardlezer. Bijzondere opties zijn de warmtebeeldcamera en de mobiele betaaloplossing.

Toepassingen van warmtebeelden

Met de optionele FLIR warmtebeeldcamera kunnen buitendienstmedewerkers op locatie nauwkeurige warmtebeelden maken en verwerken. Ze kunnen deze beelden vervolgens koppelen aan andere bedrijfstoepassingen en er metadata zoals QR-codes aan toevoegen.

Naast voor de hand liggende toepassingen voor warmteopsporing voor brandweer, hulpdiensten en defensie, kan de oplossing bij fabricageprocessen worden gebruikt voor het monitoren van productielijnen en kwaliteitscontrole en in nutsbedrijven en buitendiensten voor onderhoud en reparaties. Maar de camera kan ook worden ingezet in de olie- en gasindustrie, de luchtvaart en de bouw, bijvoorbeeld voor assetmanagement en diagnose.

De Panasonic Toughpad FZ-G1mk5 is vanaf eind augustus verkrijgbaar.

Website Panasonic

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top