Ultimaker krijgt grote investering voor wereldwijde groei

Ultimaker krijgt grote investering voor wereldwijde groei

Ultimaker, producent van 3D-printers, kondigt aan dat het een akkoord heeft bereikt met private equity firm NPM Capital. NPM Capital investeert in Ultimaker en voorziet het bedrijf daarmee van een niet nader te noemen groeikapitaal. Hiermee kan Ultimaker haar productontwikkeling versnellen en verder investeren in verkoopkanalen, marketing en R&D. Ultimaker verwacht daarmee wereldwijd haar positie op de markt te versterken.

Sinds de oprichting in 2011 kent Ultimaker een explosieve groei. Met kantoren in Nederland en de VS heeft het bedrijf een wereldwijd distributienetwerk opgezet met verkooppunten in meer dan 100 landen. Het bedrijf is een van de marktleiders in het high-end segment van 3D desktop printers van industriestandaard. Belangrijke klanten zijn werkzaam in diverse sectoren waaronder product design, engineering, onderzoek, maakindustrie en onderwijs. Ultimaker’s producten zijn voor deze sectoren aantrekkelijk vanwege hun toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, resultaten van hoge kwaliteit en een uitgebreide ondersteuning op het vlak van materiaal.

Ultimaker CEO Jos Burger: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met NPM Capital. Het bedrijf heeft een sterke reputatie als een toegewijde, langetermijninvesteerder. NPM Capital heeft een flexibele investeringshorizon met een focus op waardecreatie op lange termijn. Het bedrijf wordt niet gedreven door een snelle exit, waardoor wij ons kunnen concentreren op groei in een tempo dat de markten van ons verwachten. Met deze bijkomende investering en ondersteuning van NPM Capital versterken we onze innovatiekracht om professionals wereldwijd te blijven voorzien van de middelen en de kennis die nodig zijn om voorop te blijven in een snel veranderende omgeving.”

Voor NPM Capital is Ultimaker een boeiende investering in een zeer aantrekkelijke markt. Bart Coopmans, managing director bij NPM Capital: “Ultimaker past perfect in onze strategie om te investeren in technologische groeiplatformen. We zijn onder de indruk van Ultimaker’s positie als marktleider en hun duidelijke groeistrategie. We geloven dat Ultimaker een duurzaam, competitief voordeel heeft door haar geïntegreerde platform van hardware, software, materialen en ondersteunende diensten. Samen met een sterke community, een ambitieus team van professionals en een toegewijd management, heeft Ultimaker een goede positie om verder te groeien. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het team van Ultimaker.”

De drie oprichters van Ultimaker, Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia blijven aandeelhouders. NPM Capital, dat deel uitmaakt van de familiemultinational SHV, wordt meerderheidsaandeelhouder.

Website Ultimaker
Website NPM Capital

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top