Ultimaker door IDC benoemd tot Innovator

Ultimaker door IDC benoemd tot Innovator

Ultimaker is door International Data Corporation (IDC) benoemd als leverancier van “een overtuigende en onderscheidende oplossing voor 3D-printen.” Dit staat in het IDC Innovators-rapport dat op 13 september 2018 werd gepubliceerd.

Het rapport IDC Innovators: Plastic-Based 3D Printing, 2018 schenkt aandacht aan de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor 3D-printen met kunststof die een innovatieve technologie, een baanbrekende oplossing voor een bestaand probleem of een interessant nieuw businessmodel bieden.

Ultimaker werd in het rapport uitgelicht, omdat het bedrijf een innovatief open 3D-printsysteem biedt, waardoor er nauw samengewerkt kan worden met ontwikkelaars van industriële kunststoffen. Dit maakt het mogelijk om printmaterialen voor gebruik in specifieke sectoren te ontwikkelen.

“Deze bedrijven bieden een oplossing voor de uitdagingen waarmee eindgebruikers in diverse sectoren elke dag te maken hebben”, zegt Tim Greene, onderzoeksdirecteur bij de Hardcopy Solutions-divisie van IDC. “Als je denkt dat je over het laatste beschikt wat 3D-printen jou of je organisatie kan bieden, moet je deze innovatieve bedrijven volgen. Zij veranderen de regels van het spel voor deze technologie.”

Jos Burger, CEO bij Ultimaker: “Om hoogwaardige 3D-prints af te kunnen leveren, hebben professionals diverse industriële materiaalprofielen nodig die optimaal zijn afgestemd op de hardware en software. Dankzij onze nieuwe wereldwijde samenwerking met verschillende materiaalfabrikanten kunnen we in deze belangrijke behoefte voorzien. We zijn er dan ook enorm trots op dat IDC onze initiatieven op dit gebied erkent door Ultimaker aan te merken als innovator op het gebied van 3D-printing. We zien het als onze taak om voor voortdurende innovatie op dit vlak te zorgen.”

Website Ultimaker
Website IDC

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top