Ultimaker lanceert Ultimaker Breakaway en 0.25 print core

Ultimaker lanceert Ultimaker Breakaway en 0.25 print core

Ultimaker, producent van 3D-printers, introduceert Ultimaker Breakaway, een ondersteuningsmateriaal voor 3D-prints dat eenvoudig kan worden afgebroken. Daarnaast introduceert Ultimaker een nieuwe 0.25 mm print core. Beide producten zijn per direct beschikbaar.

Ultimaker Breakaway is een ondersteuningsmateriaal voor multi-extrusie 3D-printing. Deze ondersteuning kan snel worden verwijderd en er is geen nabewerking nodig voor een gladde afwerking van 3D-prints. Breakaway is geoptimaliseerd voor Ultimaker ABS, PLA, Nylon, CPE en CPE+.

Voordelen van Ultimaker Breakaway:

  • Eenvoudig printen en afbreken. Polijsten van prints is niet nodig, net als wachten tot het ondersteuningsmateriaal oplost in bijvoorbeeld water.
  • Zorgt voor een gladde afwerking van de prints.
  • Langer houdbaar en minder vochtgevoelig in vergelijking met in water
    oplosbaar ondersteuningsmateriaal zoals PVA.
  • Geschikt voor gebruik in combinatie met materialen die gevoelig zijn
    voor water.

Ultimaker Breakaway
0.25 print core

Om uiterst gedetailleerde objecten met dunne wanden te printen met de Ultimaker 3, heeft Ultimaker ook een nieuwe 0.25 mm print core gelanceerd. Deze print core wordt aangeboden in type AA. De 0.25 mm print core is geschikt voor toepassingen met gedetailleerde onderdelen en onderdelen die een bepaalde tolerantie hebben, bijvoorbeeld bouten en schroeven. Mogelijke toepassingen zijn microfluïdica, modellen van tandprotheses, juwelen en bouwkundige modellen waar fijne details noodzakelijk zijn.

De nieuwe print core is geoptimaliseerd voor het gebruik van Ultimaker PLA, ABS, CPE, Nylon en PP-materialen. Met de Ultimaker 3 en de Ultimaker 3 Extended kunnen ook dubbele kleuren gebruikt worden, evenals PVA-ondersteuningen in combinatie met een 0.4 mm BB print core.

Paul Heiden, senior vice president Product Management: “Voordat we bij Ultimaker iets nieuws ontwikkelen − of het nu gaat om hardware, software, materialen of diensten − peilen we of er vraag naar is. Door te analyseren hoe onze producten gebruikt worden en door de vragen die we ontvangen via onze online platformen, leren we elke dag bij. Onze
PVA-materialen zijn nog steeds een uitstekende oplossing voor prints met complexe vormen en interne holtes die ondersteuning nodig hebben, maar we ontdekten dat onze gebruikers behoefte hadden aan ondersteuningsmateriaal dat sneller verwijderd kan worden. Met Ultimaker Breakaway kunnen zij de nabewerkingstijd enorm versnellen en de
3D-prints direct gebruiken. We zijn ook aan de slag gegaan met de wens om zeer gedetailleerde prints te maken, door een print core te ontwikkelen met een kleiner spuitstuk.”

Website Ultimaker

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top