Tweede editie seminar ‘Women in de techniek’

Tweede editie seminar ‘Women in de techniek’

Automatiseeerder Pilz verzorgt op donderdag 21 september voor de tweede maal het seminar ‘Women in de techniek’. Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector.

Tijdens het seminar wordt onder meer besproken waarom het voor vrouwen lastig is om de top te bereiken, hoe dit in landen om Nederland heen gaat en hoe het staat met de salarisverschillen tussen vrouwen en mannen. De bijeenkomst vindt plaats bij Pilz in Vianen en duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Het seminar bestaat uit drie onderdelen. Er wordt gestart met een presentatie door drs. Diane van Putten over de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de top. Wat zijn de oorzaken van deze verschillen, welke actuele ontwikkelingen zijn er, wat zijn de feiten en welk wetenschappelijk onderzoek is er naar dit onderwerp gedaan? Van Putten is afgestudeerd in de communicatiewetenschappen en heeft ervaring opgedaan in de sectoren retail, automotive en industrie. Als MT-lid heeft ze jarenlang gewerkt met mannen en vrouwen op managementposities in het bedrijfsleven. Van Putten zal haar presentatie afsluiten met een aantal stellingen waarover de deelneemsters met elkaar in discussie kunnen gaan.

Vrouwen aan de top

De tweede spreekster is prof. dr. Josette Dijkhuizen. Zij heeft een master in Marketing, Management & Organisatiewetenschappen en een afgeronde opleiding tot coach. Dijkhuizen werkte tien jaar in verkoop- en managementfuncties voor diverse internationale bedrijven. Haar passie voor en kennis en ervaring met ondernemerschap zijn terug te vinden in haar publicaties en haar promotieonderzoek over de psychologie van ondernemerschap. Dijkhuizen zal een presentatie getiteld ‘Vrouwen aan de top’ verzorgen. Daarin neemt ze de aanwezigen mee in de rol van (vrouwelijk) leiderschap in het bedrijfsleven. Ook zal zij het hebben over de bijzondere vrouwen die ze ontmoette in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. Verder gaat zij onder meer in op stevig in je schoenen staan en anderen krachtig overtuigen. Dijkhuizen zal deze en andere vragen vanuit haar ervaring als hoogleraar, vrouwenvertegenwoordiger, prijzenwinnares en sociaal ondernemer presenteren en behandelen. Het derde deel van de bijeenkomst betreft een netwerkmoment onder het genot van een buffet en drankje. Deelname aan het seminar is gratis.

Aanmelden


Pilz

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top