TU Delft stelt Rob Goverde aan als hoogleraar Railverkeerskunde

TU Delft stelt Rob Goverde aan als hoogleraar Railverkeerskunde

De TU Delft heeft Rob Goverde aangesteld als fulltime hoogleraar Railverkeerskunde aan de faculteit van Civiele Techniek en Geowetenschappen.

Goverde is een expert in wiskundige planning van de treindienst. Ook is hij deskundig op het gebied van nieuwe spoorsystemen zoals het Europese beveiligingssysteem ERTMS en Automatic Train Operation (ATO). Goverde is sinds 1996 actief in het veld van railverkeerskunde en is een internationale expert op het gebied van operatie, planning en management van de treindienstregeling. Goverde promoveerde in 2005 aan de TU Delft. In 2008 werd hij universitair docent en vanaf 2014 bekleedde hij de functie van universitair hoofddocent. Goverde staat sinds 2011 aan het hoofd van de railverkeerskunde-groep van de afdeling Transport en Planning. Goverde zal zich in zijn wetenschappelijk onderzoek gaan richten op verbeterde methodes voor dienstregelingen, treinbesturing en real-time railverkeersmanagement om het spoorvervoer te verbeteren. De professor beoogt daarmee een optimale inzet van nieuwe technologieën zoals ERTMS en Automatic Train Operation (ATO). 

Intelligent Rail Summit 2017
Professor Rob Goverde is op 28 november 2017 dagvoorzitter van de Intelligent Rail Summit 2017, waar diverse specialisten spreken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Automatic Train Operation.
 
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top