Trimble MX9 gecertificeerd door Deutsche Bahn

Trimble MX9 gecertificeerd door Deutsche Bahn

Het MX9 Mobile Mapping systeem van Trimble is het allereerste voertuigonafhankelijke mobiele mapping systeem dat officieel is goedgekeurd door de Duitse nationale spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn voor het inmeten van sporen, wissels, spelingen en topografische objecten. De Trimble MX9 is het lichtste en meest compacte premium mobiele karteringssysteem op de markt en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit bij installatie en bediening.

DB Netz AG is als spoorweginfrastructuurbeheerder voor Deutsche Bahn AG de grootste aanbieder van spoorweginfrastructuur in Europa en is verantwoordelijk voor ongeveer 33.300 kilometer spoorwegnet. Hun hoofdtaak is het ter beschikking stellen en beheren van een kwalitatief hoogwaardig infrastructuursysteem met een hoge beschikbaarheid, inclusief reparatie en onderhoud van het spoorwegnet.

“Deutsche Bahn staat synoniem voor kwaliteit en veiligheid”, zegt Ronald van Coevorden, verantwoordelijk voor key account management voor de Trimble MX9. “Intensief testen door DB Netz, in nauwe samenwerking met onze Duitse partner Allterra, heeft geresulteerd in de acceptatie door DB Netz van onze oplossing als het enige mobiele kaartsysteem dat gebruikt kan worden op het uitgebreide spoorwegnet van DB Netz. Dat is een bewijs van de kwaliteit van het systeem en ons vermogen om toegewijde, lokale service te bieden.”

Trimble MX9 is een complete, veld-tot-eind mobiele karteringsoplossing die toonaangevende hardware combineert met intuïtieve veldsoftware en een krachtige, geïntegreerde kantoorsoftware workflow. De MX9 wordt meestal op een voertuig gemonteerd en legt snel panoramische en meerhoekige laserscans en -beelden vast. Rijke, meeslepende gegevens kunnen worden vastgelegd met snelheden tot 100 km/u, waardoor dure spoorwegafsluitingen niet nodig zijn en het risico wordt geëlimineerd dat gepaard gaat met werknemers die langs spoorlijnen werken.

Website Trimble Geospatial

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top