Trimble lanceert R980 GNSS-systeem voor geo-professionals

Trimble lanceert R980 GNSS-systeem voor geo-professionals

Trimble heeft het Trimble R980 GNSS-systeem geïntroduceerd, de nieuwste toevoeging aan zijn Global Navigation Satellite System (GNSS) portfolio.

Voortbouwend op de premium functies van Trimble’s nieuwste ontvangermodellen, waaronder de Trimble ProPoint positioneringsengine, voegt de nieuwe R980 verschillende nieuwe elementen toe, waaronder verbeterde communicatiemogelijkheden om ononderbroken veldoperaties te ondersteunen.

Topklasse R980 GNSS-systeem biedt grotere werkproductiviteit voor geo-professionals
De Trimble R980 combineert verschillende top Trimble GNSS-technologieën om een onmisbaar hulpmiddel te creëren voor landmeetkunde, transportinfrastructuur, bouw, energie, olie en gas, nutsbedrijven en mijnbouwprojecten. Goed gevestigde functies omvatten Trimble’s ongeëvenaarde ProPoint GNSS positioneringsengine en op Inertial Measurement Unit (IMU) gebaseerde tiltcompensatie met behulp van Trimble TIP-technologie. Deze functies maken het mogelijk om te werken in dichtbebouwde stedelijke omgevingen en onder bomen, waardoor het niet meer nodig is om de stok waterpas te zetten bij het vastleggen van datapunten.

Connectiviteit gebouwd voor overal
Met nadruk op het belang van hardwareconnectiviteit, omvatten de communicatiemogelijkheden van de R980 een dual-band UHF-radio en een geïntegreerde wereldwijde LTE-modem voor het ontvangen van correcties van een lokaal basisstation of VRS-netwerk. Gebruikers kunnen opereren op 450 MHz, 900 MHz of LTE-banden, wat flexibiliteit biedt in hoe ze RTK-correcties ontvangen en verzenden. Dit stelt gebruikers in staat om de methode te kiezen die het beste bij hun behoeften past of zoals bepaald door de omstandigheden op de locatie. Werk kan nu worden uitgevoerd in meer gevarieerde omgevingen, ongeacht de beschikbare GNSS-infrastructuur, terwijl de complexiteit van radiolicentievereisten wordt geminimaliseerd. Het opereren op zowel 450 MHz als 900 MHz-banden zorgt ook voor grotere interoperabiliteit met een breder scala aan bestaande industriële oplossingen. De LTE-modem vervangt de 3G-versie in eerdere ontvangermodellen, waardoor mogelijke werkonderbrekingen worden voorkomen naarmate 2G- en 3G-netwerken verouderd raken.

De Trimble R980 ondersteunt ook de Trimble Internet Base Station Service (IBSS) voor het streamen van RTK-correcties met behulp van Trimble Access veldsoftware. Deze functie introduceert nieuwe verbonden workflows, waardoor het gebruiksgemak en de productiviteit worden verhoogd door het mogelijk te maken gegevens te verzamelen zonder onderbreking veroorzaakt door fysieke radiobeperkingen. Dit, gecombineerd met de LTE-modem en dual-band UHF-radio, biedt de gebruiker meer flexibiliteit.

Realtime Precise Point Positioning inbegrepen
Een abonnement van 12 maanden op Trimble CenterPoint RTX realtime correcties, geleverd via satelliet of internet, is inbegrepen bij nieuwe R980-ontvangers. Dit biedt ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zonder de noodzaak van een lokaal basisstation of VRS-netwerk. De service biedt centimeter-niveau correcties en wordt aangevuld door de Trimble xFill correctieservice die RTK-positionering verlengt tijdens signaalonderbrekingen. De back-up dekking en 24/7/365 ondersteuning zorgen voor continue toegang tot betrouwbare resultaten en nauwkeurige correcties.

Signaalonderbrekingsbeperking en uitgebreide satellietondersteuning
De R980 omvat ook de nieuw geïntroduceerde Trimble IonoGuard-technologie, die ionosferische verstoringen voor RTK GNSS vermindert, en Trimble Everest Plus voor geavanceerde multipath-mitigatieprestaties. IonoGuard-technologie verbetert de beschikbaarheid en robuustheid van positionering aanzienlijk tijdens perioden van verhoogde zonneactiviteit, zoals de recente G5 geomagnetische stormen die wereldwijd plaatsvonden.

Website Trimble Geospatial

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top