Trimble Connect integreert met Microsoft 365 en BIMcollab

Trimble Connect integreert met Microsoft 365 en BIMcollab

De integratie met Trimble Connect stelt gebruikers van beide platforms in staat te werken met een gemeenschappelijke data-omgeving om zo stakeholders op projecten te verbinden met de juiste data die zij nodig hebben om besluiten te nemen en de efficiëntie van teams verder te verbeteren.

De stakeholders kunnen in real-time data-rijke bouwmodellen, -schema’s en kritieke projectinformatie delen, herzien en becommentariëren en zo een einde maken aan de miscommunicatie die projecten boven budget laat uitkomen of uit de planning laat lopen.

De integratie met Microsoft 365 stroomlijnt en versnelt workflows door de extra stap te elimineren waarin gebruikers Microsoft Office bestanden moeten downloaden vanuit Trimble Connect om ze in Word, Excel of PowerPoint te kunnen bewerken. Gebruikers met een Microsoft 365 licentie kunnen voortaan de Microsoft software-applicaties gebruiken om projectgegevens in documenten, presentaties en spreadsheets te bewerken vanuit Trimble Connect.

“De Microsoft 365 integratie is een welkome aanvulling op de functionaliteit van Trimble Connect,” aldus Jeremy Sibert, technology director bij de Amerikaanse bouwer Hensel Phelps. “De mogelijkheid om documenten direct vanuit Trimble Connect te kunnen aanmaken, bewerken en delen, bespaart ons niet alleen een hoop tijd, maar we kunnen updates volgen, versiebeheer toepassen en de beveiliging van documenten efficiënter inregelen met tools die onze gebruikers al kennen.”

BIMcollab is een cloud-gebaseerd platform voor building information modeling (BIM) dat issue management vereenvoudigt en geïntegreerde modelvalidatie biedt, en zo een gestructureerde manier biedt om issues op te slaan, te delen en op te lossen. De integratie van Trimble Connect met BIMcollab biedt gebruikers de mogelijkheid in real-time samen te werken. De eenvoudige functies van Trimble Connect maken het snel te leren en geven gebruikers van BIMcollab, ook degenen zonder toegang tot een BIM ontwerptool, een common data environment voor de visualisatie van projectgegevens en samenwerking binnen de hele lifecycle van een project.

“Ons doel is om BIMcollab te laten integreren met zoveel mogelijk BIM tools, of het nu gaat om tools om modellen te ontwerpen, controleren of delen,” aldus Erik Pijnenburg, CEO van BIMcollab. “De integratie met Trimble Connect biedt gemeenschappelijke gebruikers een van de meest geavanceerde oplossingen om modellen te delen en te verbeteren.”

“Er kan van geen enkele leverancier verwacht worden dat deze alle point tools levert. Een open en agnostische plek om modellen en bouwgegevens te delen is dan een bittere noodzaak om de efficiëntie, winstgevendheid en planning in de hand te houden,” aldus Marcel Broekmaat, product director voor Trimble Connect. “Integraties met Trimble Connect en andere oplossingen zijn noodzakelijk omdat we de digitale transformatie van de bouwwereld aanjagen. We stellen stakeholders in staat het volledige potentieel van data te benutten binnen de hele lifecycle van projecten.”

Website One Construction

Website Trimble

Website Construsoft

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top