Trimble 3D-scanners op INTERGEO

Trimble 3D-scanners op INTERGEO

Trimble heeft tijdens de INTERGEO die in oktober plaatsvond in Hamburg een aantal 3D-scanners gepresenteerd.

Het bestaande portfolio is uitgebreid met de Trimble SX10 Scanning Total Station en de nieuwe Trimble TX6 scanner. Ook is de huidige Trimble TX8 scanner geoptimaliseerd.

3D-scannersTrimble SX10 Scanning Total Station

De Trimble SX10 SX10 combineert een nauwkeurige Total Station en high speed 3D-scanner in één instrument. De Trimble SX10 is op dit moment de enige Scanning Total Station op de markt met een scansnelheid van 26.600 punten per seconde en een scanbereik van 600 meter. De SX10 beschikt over drie HDR-camera’s met VISION-technologie. Door deze camera’s is een telescoop op de scanner niet langer nodig. Door de videobeelden op het veldboek ziet de gebruiker precies wat de SX10 ziet.

3D-scannersTrimble TX6 & TX8 3D-scanners

Trimble TX6
Met de introductie van de TX6 biedt Trimble nu ook een ‘medium-range’ scanner. De TX6 kan flexibel ingezet worden bij kleinschalige projecten of inpandige scan-opdrachten. Het apparaat scant 500.000 punten per seconde. De aanwezige HDR-camera met Trimble VISION-technologie maakt in twee minuten een volledige panoramafoto. Door het gebruik van de hoge resolutie foto’s is het mogelijk om kleur aan de gescande punten toevoegen. Middels de WiFi-verbinding is het mogelijk om de TX6 zowel vanaf het display op de scanner te bedienen als op afstand vanaf een veldboek of tablet. De datasets gaan vervolgens naar Trimble Business Center en Trimble RealWorks voor verdere verwerking.

Vernieuwde Trimble TX8
De reeds bestaande TX8 is vanaf nu standaard uitgerust met WiFi. Hierdoor is de scanner ook op afstand te bedienen vanaf veldboek of tablet. De geïntegreerde HDR-camera met Trimble VISION- technologie maakt in slechts één minuut een volledige panoramafoto. Door het gebruik van de hoge resolutie foto’s is kleur aan de gescande punten toe te voegen. Voor de verwerking van uw data kunt u vertrouwen op Trimble Business Center software en Trimble RealWorks software.

Website Geometius

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top