Totaal Driedimensionaal

Totaal Driedimensionaal

De VNG heeft samen met drie gemeenten een project geformuleerd om het gebruik en de mogelijkheden van 3D geografische gegevens te verkennen. Het project heet “Totaal Driedimensionaal”, in het kort: T3D.

 

Eén spoor in het VNG-project onderzoekt de mogelijkheden voor het gebruik van 3D topografie bij het organiseren van werkprocessen voor de bijhouding en verbetering van gegevens, op weg naar de Samenhangende Object Registratie (SOR).

Binnen de pilot is in de kaartbeheeromgeving Onemap de mogelijkheid gecreëerd gegevens uit BAG, BGT en WOZ in 3D met elkaar te integreren en te combineren met andere 3D gegevens zoals BIM-modellen en puntenwolken.

Ook is een portaalfunctie gecreëerd waarin mutatiemeldingen en gesignaleerde inconsistenties worden gemeld vanuit diverse applicaties en databronnen. De signalen worden geautomatiseerd doorgezet naar de SOR of kunnen worden beoordeeld door een medewerker van de gemeente, voorzien van een status en aanvullende informatie, zodat de melding in de juiste stappen binnen de workflow verschijnt.

NieuwlandGeo neemt samen met Hawar-IT deel aan deze pilot.

Website OneMap

Website NieuwlandGeo

Website Hawar-IT

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top