Topografische Atlas Nederland met gratis losbladige atlas

Topografische Atlas Nederland met gratis losbladige atlas

Binnenkort verschijnt de Topografische Atlas van Nederland in vier delen; Noord, Oost, Zuid en West.

De kaarten zijn gemaakt door de afdeling Geo-informatie van het Kadaster (de voormalige Topografische Dienst). De schaal van de atlas is 1:50.000. De kleinste weggetjes, huizenblokken, strandpalen, molens en andere objecten zijn afgebeeld. Alle atlassen bevatten recent kaartmateriaal, deze zijn geüpdatet in 2014 of 2015. De uitgave telt 110 topografische kaarten per atlas. De Topografische Atlassen zijn opengevouwen 45×32 centimeter en genaaid gebonden.

Kilometerraaipalen, grondduikers en ravelijnen

Eén van de belangrijkste functies van de topografische kaart is oriëntatie: waar ben ik, hoe kom ik daar en hoe ziet mijn omgeving eruit? Om deze vragen te kunnen beantwoorden staan alle belangrijke objecten met een symbool op de kaarten. De uitvoerige legenda legt uit wat die symbolen betekenen. Zo wordt het mogelijk om waterwegen, voetpaden en tankstations in de kaart eenvoudig te herkennen.

Losbladige Atlassen Gratis

Tot 1 juli 2016 krijgen vroege kopers de Losbladige Topografische Atlas er gratis bij. Deze bestaat uit dezelfde kaarten als de gebonden versie, maar dan losbladig. Een stevige map en een plastic meeneemhoesje worden ook geleverd. Wie de vier atlassen voor 1 juli 2016 bestelt, betaalt € 89,70 en krijgt dus één atlas gratis. De 4 losbladige atlassen zijn hier bij inbegrepen.

Eén enkel deel

Het is ook mogelijk om alleen één deel van de Atlas te bestellen. Ook hier krijgen kopers het losbladige deel er gratis bij. De serie is als volgt ingedeeld: Noord-Nederland: FR, GR, DR; verschijning 8 juni 2016. West Nederland: UT, NH, ZH; verschijning 8 juni 2016. Zuid-Nederland: ZL, NB, LB; verschijning 20 oktober 2016. Oost-Nederland; FL, OV, GD; verschijning 20 oktober 2016.

Website Atlas4NL
Website Kaarten en Atlassen

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top