TOPODRONE onthult een nieuwe lichtgewicht 360° LiDAR-modellenreeks

TOPODRONE onthult een nieuwe lichtgewicht 360° LiDAR-modellenreeks

TOPODRONE, een in Zwitserland gevestigde ontwerper en fabrikant van landmeetapparatuur, brengt een nieuwe lichtgewicht 360° LiDAR-modellenreeks uit met geavanceerde functies en mogelijkheden: LiDAR 100 & 100+ met een werkvlieghoogte van 100 m en LiDAR 200+ met een vlieghoogte van 200 m vlieghoogte werken. Ze kunnen allemaal worden gebruikt als een enkele lading voor verschillende dragers en kunnen worden geïnstalleerd op een drone, auto en rugzak. De productlancering is gepland op Geo Business in Londen op 17-18 mei.

TOPODRONE LiDAR 200+ heeft veldtesten met succes doorstaan ​​en is door twee Europese klanten in een testmodus geïmplementeerd. BDS Topografie voerde een landmeetkundig project uit in Roemenië om een ​​dam en bergrivier met een zeer moeilijke terreinstructuur te bestuderen.

Atyges en Gonzalo Malvarez van de onderzoeksgroep Coastal Environments van de Universidad Pablo de Olavide de Sevilla experimenteerden met de combinatie van bathymetrie, LiDAR en fotogrammetrische benaderingen om een ​​reservoir in Spanje te onderzoeken.

‘LIDAR 200+ is een gloednieuwe R&D van het TOPODRONE-team. De veldtesten bevestigen een nieuw niveau van nauwkeurigheid en precisie met een verbeterd, hoogwaardig GNSS-gebaseerd traagheidsnavigatiesysteem. Het compacte ontwerp met een laadvermogen van 800 gram verhoogt de vliegtijd en efficiëntie, terwijl de maximale vlieghoogte van 200 meter helpt om het onderzoek uit te voeren in moeilijk bereikbare berg- en bosgebieden. De hardware is compatibel met TOPODRONE Post Processing-software’, legt Maxim Baklykov, CEO van TOPODRONE, uit.

Website Topodrone

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top