Topcon workflows op Intermat 2018

Topcon workflows op Intermat 2018

Tijdens Intermat 2018 (23-28 april in Parijs) presenteert Topcon Positioning Group de nieuwste ontwikkelingen voor workflow in de bouw. Topcon-experts laten zien hoe met bouw- en georuimtelijke geautomatiseerde werkprocessen geld en tijd zijn te besparen en een hogere productiviteit is te behalen.

“Dat er een grote kloof is tussen de eisen die worden gesteld aan het maken en onderhouden van de wereldwijde infrastructuur en de aanwezige capaciteit binnen de sector, is algemeen bekend. Dit tekort wordt geschat op ongeveer 12 triljoen dollar”, zegt Ulrich Hermanski, vicepresident van Construction Business EMEA bij Topcon Positioning Group. “De realiteit is dat we manieren moeten vinden om sneller, kostenefficiënter en productiever te bouwen. Geautomatiseerde technologie is het antwoord hierop want daarmee is geld te besparen voor en tijdens de bouw en gedurende de onderhoudscycli. Intermat is perfect voor de bouwsector. Het is een ideale ontmoetingsplek maar ook een goede manier om te bepalen welke technologie het beste kan worden geïmplementeerd en hoe je deze succesvol toepast.”

Tijdens Intermat demonstreert Topcon workflowsystemen met geintegreerde hard- en software die speciaal zijn ontworpen om kosten te verminderen en tijd te besparen op projecten. Topcons SmoothRide-concept is hier een voorbeeld van. Dit systeem optimaliseert de workflow in de wegenbouw op maar liefst vijf fronten: scannen, ontwerp, frezen, asfaltspreiden en verdichten. SmoothRide bestaat uit de Topcon RD-M1 scanner die op een voertuig te bevestigen is en waarmee men het wegoppervlak scant en bewerkt met de software Mobile Master Office voor het verwerken van visualisaties en MAGNET® Office met de wegenbouwsoftware. Daarnaast bestaat het SmoothRide concept  uit de 3D machinebesturings oplossing (RD-MC) voor frezen, asfaltspreiden en walsen. Zie ook onze SmoothRide video, die tot stand is gekomen in samenwerking met van Gelder en Infratechniek.

 

 

Topcon demonstreert ook een aantal onbemande luchtvaartuigen (UAVs). Een daarvan is de Falcon 8+ waarmee op een efficiëntere manier een grote hoeveelheid aan data van landmeet-, inspectie en as-built situaties zijn vast te leggen. De Falcon 8+ maakt het mogelijk om luchtfoto’s en digitale terreinmodellen te maken zonder dat hiervoor grondpunten benodigd zijn. Op deze manier kan het inwinnen van gedetailleerde landmeetdata tot aan de helft minder tijd kosten. Bij zeer nauwkeurige landmeetkundige toepassingen zijn de grondpunten wel nodig.

De integratie van UAVs met Topcons softwarepakketten zoals ContextCapture (in samenwerking met Bentley Systems) en MAGNET Collage, stelt gebruikers in staat om deze data eenvoudig te verwerken en gedetailleerde 3D-modellen te maken van het beeldmateriaal.

Website Intermat 2018

Website Topcon Positioning Group

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top