Topcon Software updates

Topcon Software updates

Topcon Positioning Group kondigt een nieuwe integratie aan die de compatibiliteit met Autodesk-oplossingen verder uitbreidt. Een robotic total station GT-serie van Topcon verbinden met de BIM 360 Layout-software van Autodesk. “Een nieuwe update zorgt ervoor dat GT-instrumenten direct kunnen worden verbonden met de BIM 360 Layout-software die gebruikers in staat stelt om modellen te verbinden met de lay-out app in het veld, waardoor de productiviteit op de werklocatie verbeterd”, aldus Ray Kerwin, directeur van global surveying products.

“De GT-serie is het snelste robotic total station op de markt met rotatiesnelheden tot 180 graden per seconde. Nu hebben we het systeem krachtiger gemaakt door de toevoeging van de functionaliteit van BIM 360 Layout”, zegt Kerwin.

Deze integratie is de laatste in een reeks van samenwerkingen tussen Autodesk en Topcon op het gebied van total stationoplossingen voor aannemers, waaronder de LN-100 Layout Navigator en het DS-200i Imaging Station.

Tevens kondigt Topcon Positioning Group de uitbreiding van de MAGNET® softwareoplossingen aan met een pakket dat ontworpen is om de werkomgeving voor gegevensverwerking- en visualisatie van puntenwolken te verbeteren en te faciliteren: MAGNET Collage.

TopconHet systeem biedt een “alles-in-1”-oplossing voor professionals die gebruikmaken van 3D laserscanners, mobile mapping-systemen, moderne 3D wegenscanners en traditionele meetinstrumenten. “Met MAGNET Collage kunnen gebruikers van mobiele en statische 3D laserscanners, in één softwareomgeving blijven om puntenwolkgegevens en -afbeeldingen te verwerken”, aldus Jason Hallet, vice-president van Topcon global product management. “Traditioneel gezien vereist ieder type 3D laserscanner zijn eigen ‘standalone’ software. Met Collage kunnen alle ruwe scangegevens sneller verwerkt worden door ze in één holistische 3D-omgeving te combineren.”

“De software is in staat om cloud to cloud registraties uit te voeren of om met behulp van overeenkomstige punten (grondslagpunten of ’tie points’) scans uit diverse metingen/registraties uiteindelijk samen te kunnen voegen tot 1 puntenwolk”, aldus Hallett. Collage is ontworpen om scangegevens tot acht keer sneller te verwerken dan de huidige oplossingen.

Website Topcon Positioning Group

 

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top