Topcon kondigt overname van ThunderBuild aan

Topcon kondigt overname van ThunderBuild aan

Topcon Positioning Group kondigt de volledige overname aan van ThunderBuild BV Group (per 1 augustus 2018), waarmee de portefeuille van oplossingen van Topcon verder wordt uitgebreid. ThunderBuild, gevestigd in Eindhoven, ontwikkelt software op het gebied van logistiek management met een primaire focus op de asfaltmarkt, evenals aanvullende toepassingen voor het transport van bulkmaterialen en afvalstromen.

“We zijn zeer verheugd om de uitgebreide kennis toe te voegen die ThunderBuild heeft opgedaan in SaaS-toepassingen (software as a service). Deze kunnen worden geïntegreerd met Topcon-hardware om nieuwe en geavanceerdere systemen te ontwikkelen voor de bouwsector”, aldus Ewout Korpershoek, algemeen directeur van Topcon voor fusies en overnames. “De krachtige logistieke software van ThunderBuild zal worden geïntegreerd met de gegevens van Topcon-sensoren om volledig inzicht te krijgen in het wegenbouwproces.”

Murray Lodge, senior vice president en algemeen directeur van de Construction Business Unit van Topcon Positioning Group, zegt: “Deze overname stelt Topcon in staat om asfaltbestratingsoplossingen te creëren die zowel tijd- en kostenbesparingen voor aannemers opleveren als de algehele kwaliteit van het werk verhogen. Het cloudgebaseerde systeem van ThunderBuild koppelt plannings-, logistieke en resourcegegevens aan wegenbouwopdrachten die toegankelijk zijn op desktops, smartphones en tablets.” “Met permanente toegang tot informatie zoals materiaalhoeveelheden kan snel worden ingespeeld op overschotten of potentiële stilstanden voordat zich problemen voordoen”, aldus Lodge.

“ThunderBuild heeft altijd als doel gehad de beste tools te creëren om terugkerende processen te verbeteren en deze efficiënter en duurzamer te maken. Onze klanten en gebruikers worden zo in staat gesteld om betere resultaten te behalen en meer waarde te creëren. Het hele team is verheugd om deel uit te maken van en te profiteren van het netwerk en de expertise van Topcon om zo de beste, toekomstbestendige tools en technologieën voor de bouw- en logistieksector te ontwikkelen en te leveren”, vertelt Diederik Mutsaerts, oprichter en CEO van de ThunderBuild Group.

Vanaf 1 januari 2019 zullen alle commerciële activiteiten met betrekking tot de producten van Thunderbuild zijne APEX, Afvalmelding, Weegnet, Freetrack en de Grip app vanuit Topcon Positioning Netherlands te Bunschoten worden gecoördineerd. De ondersteuning van de producten zal worden geïntegreerd met de Topcon support organisatie.

Website Topcon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top