Topcon organiseert Mapathon Missing Maps

Topcon organiseert Mapathon Missing Maps

Topcon organiseert een Mapathon Missing Maps op maandag 18 juni 2018.

Missing Maps Rode Kruis – Waarom nodig?
Om gericht hulp te kunnen bieden hebben hulpverleners goede kaarten nodig om het werk goed uit te voeren. Helaas zijn sommige gebieden nog niet goed in kaart gebracht, waardoor bij noodsituaties hulpverleners niet altijd precies weten waar de getroffen dorpen liggen en hoe deze zijn te bereiken. En waar kan de helikopter eigenlijk landen? Allemaal belangrijke informatie die nodig is. Daarnaast is het moeilijk inschatten hoeveel mensen er in een gebied leven, wat weer een gevolg geeft voor de juiste verdeling van hulpgoederen. Kortom.. net als in ons dagelijks werk geldt; kaarten zijn van cruciaal belang en daar heeft het Rode Kruis onze hulp bij nodig!

Met behulp van recente satellietbeelden (‘google maps’) kunnen vrijwilligers met een online tool de wegen, gebouwen en rivieren intekenen die zij zien op de satellietbeelden. Topcon Positioning Netherlands organiseert een Mapathon Missing Maps om gezamenlijk een gebied goed in kaart te brengen. Koos Krijnders van het Rode Kruis zal aanwezig zijn en uitleggen hoe belangrijk Missing Maps is en natuurlijk hoe je moet mappen. Er zijn ook een aantal medewerkers van Topcon die je meehelpen.

Topcon nodigt je uit aan onze Mapathon deel te nemen! Deelname is geheel gratis. Voor elke deelnemer die meedoet aan de Mapathon doneert Topcon bovendien 25 euro aan het goede doel Missing Maps Rode Kruis.

Wanneer?
Maandag 18 juni

Tijd?
17.00 uur – 19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur) inclusief gezamenlijk pizza eten

Waar?
Topcon Positioning Netherlands, de Kronkels 14, 3752 LM Bunschoten

Aanmelden?
HIER

Website Mapping Maps

Website Topcon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top