Topcon neemt Viasys VDC over

Topcon neemt Viasys VDC over

Topcon Positioning Group heeft bekend gemaakt dat het Viasys VDC in zijn geheel heeft overgenomen. Viasys VDC is een innovatieve softwareontwikkelaar voor infrastructurele projecten, met het hoofdkantoor in Espoo, Finland. De overname heeft als doel om de expertise op het gebied van softwareontwikkeling bij Topcon te versterken en de levering van geavanceerde Topcon VDC (Virtual Design and Construction)-oplossingen met naadloze BIM (Building Information Modeling)-interoperabiliteit aan klanten over de hele wereld te ondersteunen.

Topcon heeft de nu alle nog uitstaande aandelen van Viasys VDC gekocht, nadat het begin 2016 al in een groot deel van de participaties van het bedrijf had geïnvesteerd. Jason Hallett, vicepresident Global Software Business Development, zegt: “We zijn verheugd om de volledige integratie van de expertise en geavanceerde softwaretools en -diensten van Viasys door te ontwikkelen. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om een uitgebreider en samenhangend softwareportfolio te bieden, inclusief VDC-oplossingen voor een naadloze interoperabiliteit met BIM. Hierdoor kunnen we onze MAGNET-software nog verder verbeteren.”

 

Viasys VDC

 

Heikki Halttula, president en CEO van Viasys VDC, zegt: “De gehele integratie met Topcon zorgt ervoor dat onze toonaangevende VDC-oplossingen nog sneller in een holistische softwareomgeving worden geïntegreerd.”

“We zullen blijven doorgaan met het ontwikkelen van gespecialiseerde softwaretools die projectleiders, ontwerpers en aannemers ondersteunen bij het gebruiken van VDC- en constructiebeheeroplossingen in hun infrastructuurprojecten en projecten op locatie. Onze oplossingen zorgen ervoor dat ontwerpmodellen als uitgebreide BIM-modellen kunnen worden samengevoegd, zodat het bouwproces tijdens de gehele looptijd van een project kan worden geoptimaliseerd, hetgeen leidt tot een hogere kwaliteit, meer efficiëntie en lagere kosten”, aldus Halttula.

Website Topcon Positioning Group

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top