Topcon lanceert gebruiksvriendelijke Digital Layout-software

Topcon lanceert gebruiksvriendelijke Digital Layout-software

Topcon Positioning Systems introduceert Digital Layout, een eenvoudige, gebruiksvriendelijke constructiesoftware waarmee meer aannemers een digitale lay-outworkflow kunnen toepassen voor meer efficiëntie, nauwkeurigheid en productiviteit. De software is ontworpen om een ​​duidelijk concurrentievoordeel te bieden in de snel veranderende bouwsector voor algemene aannemers, betonaannemers, mechanische, elektrische en loodgieters (MEP) aannemers, staalbouwers, brandbestrijdingsbedrijven en meer. Deze kostenefficiënte veldsoftware voor bouwconstructies is ontworpen om zowel beginnende als ervaren gebruikers van digitale lay-outtechnologie te helpen en werkt in combinatie met een 3D-laser — de Topcon LN — of een Topcon GT robotachtig total station, waardoor een stapsgewijze gids om routines en workflows te stroomlijnen.

 

“Met de huidige uitdagingen op het werkterrein hebben aannemers de beste en gemakkelijkste manier nodig om de lay-out uit te voeren. Topcon biedt dat met deze software die speciaal is bedoeld voor bouwtoepassingen”, zegt Ray Kerwin, directeur van wereldwijde productplanning voor Topcon. “Het is bedoeld als een waardevol hulpmiddel dat ten goede komt aan een breed scala aan beroepen en professionals met verschillende technologische vaardigheden – gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers van de bouwconstructie”, zei hij.

“Velen voeren nog steeds lay-out uit met behulp van de traditionele methodes van touw en tape of roterende lasers en ze zijn vertrouwd met de tools waarmee ze vertrouwd zijn. Voor degenen die de stap zetten naar het gebruik van de unieke 3D-laser van Topcon, zullen ze zien dat het een gemakkelijke overgang is en dat één persoon nu het lay-outwerk kan voltooien waarvoor in het verleden twee of drie mensen nodig waren. Voor degenen die nieuw zijn of bekwaam zijn in het gebruik van gerobotiseerde total stations, zullen ze efficiëntie zien in de intuïtieve functionaliteit van Digital Layout. Verhoogde productiviteit resulteert in verhoogde winstgevendheid, wat uiteindelijk helpt om tekorten aan arbeidskrachten te compenseren en de opleidingstijd voor nieuwe werknemers te minimaliseren.”

Bovendien kan de software worden gebruikt met de Point Manager-plug-in voor Autodesk Revit of AutoCAD om puntbestanden op kantoor te maken en as-built gegevens naadloos terug te sturen naar de ontwerpsoftware van een aannemer. Het is compatibel met 2D-, 3D- en BIM-workflows en wordt ondersteund door de besturingssystemen Microsoft Windows en Android. Gebruikers kunnen eenvoudig realtime PDF-rapporten genereren om de voortgang van het werk voor belanghebbenden samen te vatten. Topcon MAGNET Enterprise webservice is ook inbegrepen, waardoor gebruikers eenvoudig gegevens kunnen delen tussen kantoor en buitendienst.

Website Topcon

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top