Topcon kondigt beschikbaarheid aan van veelzijdige GNSS-ontvanger

Topcon kondigt beschikbaarheid aan van veelzijdige GNSS-ontvanger

Topcon Positioning Systems heeft de nieuwste toevoeging aangekondigd aan zijn HiPer-familie van ontvangers voor wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GNSS).

De HiPer CR is een compacte en lichtgewicht GNSS-ontvanger die is ontworpen voor real-time kinematische (RTK) nauwkeurigheid op centimeterniveau voor professionals die zich bezighouden met een breed scala aan toepassingen in de landmeetkundige, bouw-, techniek-, bosbouw- en mijnbouwindustrie. Het voegt zich bij een portfolio van vollediger uitgeruste ontvangers met hoge nauwkeurigheid, waaronder de HiPer HR en VR.


De HiPer CR biedt tracking van meerdere sterrenbeelden, waaronder GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou en QZSS. Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan configuraties, waaronder als netwerk-RTK-rover, in basis- en rover-opstellingen, en geïntegreerd hybride gebruik met een robottotaalstation.

“Bij gebruik als netwerkrover met Topnet Live – de wereldwijde GNSS-correctieservice van het bedrijf – zal de HiPer CR toegang hebben tot hoogwaardige gegevenscorrecties om verhoogde efficiëntie en productiviteit mogelijk te maken”, aldus Ray Kerwin, directeur global product planning. “Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de ontvanger te gebruiken als onderdeel van een hybride positioneringssysteem, wat betekent dat ze een robottotaalstation kunnen gebruiken voor prismametingen of kunnen overschakelen naar GNSS-metingen met de HiPer CR voor geblokkeerde gebieden zoals magazijnen, aanhangwagens of gebouwen. Met Hybrid Positioning hebben gebruikers de veelzijdigheid om snel en efficiënt tussen deze modi te schakelen, ongeacht de omstandigheden op de werkplek.

Website Topcon Positioning

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top