Topcon GB kondigt nieuw partnerschap met Hitachi Construction Machinery aan

Topcon GB kondigt nieuw partnerschap met Hitachi Construction Machinery aan

Samen gaan de bedrijven technologie voor geautomatiseerde machinebesturing leveren.

Als onderdeel van de samenwerking installeert Hitachi het X53-x-systeem van Topcon voor geautomatiseerde machinebesturing op een aantal van de graafmachines van het bedrijf. Klanten krijgen daarmee toegang tot geavanceerde technologie die het werk efficiënter maakt door het risico op te diep graven tot een minimum te beperken. Zo kan de productiviteit worden vergroot en wordt er bespaard op tijd, geld en materialen.

De Topcon X-53x bevat een aantal van dezelfde onderdelen als het oorspronkelijke machinebesturingssysteem van Topcon, maar is uitgebreid met hydraulische, geautomatiseerde bediening. Het systeem omvat automatische diepteregeling, wat betekent dat een vlak, trapsgewijs of hellend ontwerp zelfs door een minder ervaren machinist nauwkeurig kan worden gegraven.

David Roberts, CEO van HCMUK, reageerde op het partnerschap: “Onze klanten gaan steeds vaker op zoek naar manieren om hun productiviteit en efficiëntie met graafmachines te vergroten. Hitachi levert al enige tijd proactief oplossingen met connected technologie als ConSite. Door een samenwerkingsverband aan te gaan met Topcon, tillen we ons aanbod intelligente machines naar een hoger niveau en kunnen onze klanten kiezen uit basisapparatuur om hun machinepark toekomstbestendig te maken en uiteindelijk volledig te automatiseren, zoals we nu zien met de ZX225US-6.

Dave Bennett, managing director bij Topcon Positioning GB: “De vraag naar besturingssystemen voor intelligente machines blijft groeien in het Verenigd Koninkrijk en bij Topcon streven we ernaar altijd een stap vooruit te lopen, zodat bouwprofessionals toegang hebben tot de beste apparatuur. Daarom is het fantastisch om samen te kunnen werken met een bedrijf als Hitachi. De innovatieve X-53x heeft de efficiëntie en nauwkeurigheid voor machinebestuurders in heel Europa verbeterd en we zijn benieuwd hoe we het werk van Hitachi’s klanten makkelijker kunnen maken.”

Website Topcon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top