Topcon en Bentley integreren MAGNET 4.0 en ProjectWise

Topcon en Bentley integreren MAGNET 4.0 en ProjectWise

Met de komende release van Magnet 4.0 kondigen Topcon Positioning Group en Bentley Systems ‘directe communicatie’ aan tussen de ontwerptoepassingen van Bentley en de Topcon-producten voor meetteams in het veld.

Dankzij de directe communicatie van MAGNET Enterprise met ProjectWise van Bentley kunnen gebruikers van MAGNET- en 3D-MC-software-oplossingen van Topcon nu tijdens het werken in het veld i-models bekijken en verzenden die zijn gemaakt door Bentley’s ontwerpsoftware OpenRoads. Bovendien kunnen de landmeetgegevens en ‘as-built’ data die zijn vastgelegd met apparatuur van Topcon in de ontwerpmodus van Bentley worden geïmporteerd.

“Met de directe verbinding van Bentley’s ProjectWise in MAGNET Enterprise kunnen projectmanagers i-modellen rechtstreeks naar hun Topcon systeem in het veld verzenden”, zegt Jason Hallett, vice-president productmanagement bij Topcon in een uitgestuurd persbericht. “Met behulp van deze drag-and-drop-functie kunnen i-modellen van ProjectWise eenvoudig uitgewisseld worden naar uw team in het veld.” Deze integratie maakt het mogelijk om i-modellen direct in MAGNET Field- en MAGNET Office-producten te importeren en exporteren. “Met de vereenvoudigde workflow tussen ProjectWise en machines met een Sitelink3D-verbinding van MAGNET Office of Enterprise kunnen bijgewerkte modellen snel naar een machine worden verzonden. Hierdoor ben je sneller klaar en werkt iedereen met de meest actuele gegevens”, aldus Hallett.

Bouwstandaarden

Met de aankomende release kunnen gebruikers zowel MAGNET-projectbestanden als i-modellen in ProjectWise importeren om het project volgens de bouwstandaarden vast te leggen. “We zijn verheugd om als eerste in de branche de mogelijkheid te bieden i-modellen uit te wisselen”, aldus Dustin Parkman, vice-president voor productontwikkeling bij Bentley in hetzelfde persbericht. Binnenkort zullen gebruikers in staat zijn om i-modellen rechtstreeks naar de betrokkenen in het veld te sturen. Zij kunnen de modellen gebruiken, direct bewerken op de bouwlocatie en deze vervolgens vanuit het veld met geselecteerde gegevens (punten, puntlijsten, lagenoverzicht) terugsturen naar ProjectWise om er vervolgens rechtstreeks weer een i-model van te maken. “De integratie tussen ProjectWise en MAGNET Enterprise biedt oneindig veel nieuwe mogelijkheden voor bouwworkflows die gebruikmaken van OpenRoads en MAGNET Office”, zegt Parkman. MAGNET 4.0 zal naar verwachting in juli verkrijgbaar zijn met extra upgrades en functionaliteiten voor gebruikers.
Website Bentley Systems

Website Topcon Positioning Group

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top