Topcon sluit aan bij merkonafhankelijke cloudomgeving

Topcon sluit aan bij merkonafhankelijke cloudomgeving

In de bouw werken verschillende partijen vaak al bij aanvang van een project samen en beschikken ze over dezelfde informatie. Met Infrakit is dit ook in infra mogelijk. De oplossingen van vrijwel alle toonaangevende hard- en softwareleveranciers, waaronder die van Topcon, zijn inmiddels geïntegreerd met dit ‘InfraBIM’-pakket. 

Infrakit is niet nieuw. In 2015 is de oplossing voor het eerst ingezet in Nederland. Dat gebeurde bij de aanleg van de Centrale As (http://www.roelofsgroep.nl/nieuws/item/eerste-toepassing-infrakit-in-nederland). Het 3D-ontwerp werd geüpload in Infrakit en dankzij de projectbrede cloudomgeving beschikten alle betrokkenen over dezelfde actuele ontwerpinformatie. Ook de planning werd aan het 3D-model gekoppeld. De voordelen: knelpunten in het ontwerp werden in een vroeg stadium ontdekt en al voor de uitvoeringsfase aangepakt. Omdat de gegevens niet meer doorgegeven hoefden te worden maar online beschikbaar waren, werd er veel tijd gewonnen.

Verschillende machinebesturingssystemen
Veel infrastructurele projecten worden gedaan in combinatie. Hierdoor rijden er meestal machines met besturingssystemen van verschillende leveranciers rond op een werk. Cloudservices, zoals Sitelink3D van Topcon, zorgen voor snelle datatransfer van de bouwlocatie naar kantoor en andersom. Maar een omgeving waarin alle data van alle machines waar dan ook te zien is, laat staan in combinatie met BIM, is nog een stap verder.

Jan van den Brandt, directeur Infrakit Nederland: “De machinisten kunnen efficiënter werken en zelfs metingen verrichten en de uitvoerders hebben alle informatie op hun tablet. We zijn blij met partners als Topcon, Leica, Moba/Novatron, DigPilot en Trimble. Samen met hen kunnen wij klanten beter bedienen door ze te helpen aan één digitale werkomgeving met real-time informatie en real-time communicatie.”

 

Website Infrakit

 

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top