Topcon breidt de portfolio voor bouw-layout uit met de LN-50

Topcon breidt de portfolio voor bouw-layout uit met de LN-50

Topcon Positioning Systems kondigt de lancering aan van de LN-50 3D-laser, de nieuwste toevoeging aan de LN-layout navigator-familie van instrumenten. Bedoeld als een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor digitale layout, heeft de LN-50 een bereik van 50 meter in vergelijking met de LN-150 met een groter bereik en volledige functies, die nog steeds een belangrijk onderdeel is van de Topcon-layoutportfolio. De nieuwe LN-50 is specifiek ontworpen voor woningbouwers, mechanische, elektrische, loodgieters- (MEP) vakmensen, beton aannemers en anderen, ongeacht hun ervaring met digitale technologie, om hoge precisie te bereiken in hun meet- en layoutwerk, waardoor het risico op fouten die kunnen leiden tot kostbaar herwerk wordt verminderd.

 

Topcon

“De productfamilie heeft een knop voor zelfnivellering die door een grote verscheidenheid aan vakmensen kan worden gebruikt, met name degenen die overstappen van traditionele layout- en meetmethoden naar digitale workflows,” aldus Ray Kerwin, directeur Global Product Planning bij Topcon. “Als een woningbouwer een project zou moeten uitzetten met een rolmaat en een theodoliet, zouden twee personen het werk moeten doen dat door één persoon kan worden gedaan met behulp van de 3D-laser, dus productiviteit is een belangrijk voordeel. Een ander voordeel is nauwkeurigheid. De gebruiker kan de klus nauwkeuriger uitvoeren dan met volledig handmatige processen.”

De LN-50 werkt uitsluitend met de Topcon Digital Layout bouwconstructiesoftware. De software is compatibel met CAD- en BIM-softwareconfiguraties en kan worden gebruikt met de Point Manager-plug-in voor Autodesk Revit of AutoCAD. “De gebruiksvriendelijke Digital Layout-software bestuurt de 3D-laser en maakt deze ‘slim’, zodat de gebruiker bijvoorbeeld bouwhoeken of leidingdoorvoeren efficiënt kan uitzetten,” aldus Kerwin.

Website Topcon Postioning Systems

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top