Think 3D biedt 3D drone scanning aan voor industriële omgevingen

Think 3D biedt 3D drone scanning aan voor industriële omgevingen

De 3D-laserscanner wordt al sinds zijn introductie gebruikt voor het maken van 3D-scans van industriële omgevingen. Het scannen vanaf een vaste positie gaf echter frequente problemen, omdat gebruikers vaak halsbrekende toeren moesten uithalen om alles te scannen, machines moesten worden stilgezet, etc. Het Belgische bedrijf Think3D vond de oplossing door een FARO Focus3D X130 te combineren met een drone, waardoor de allereerste drone voor zeer nauwkeurige 3D-scans ontstond.

Think 3D is een Belgisch bedrijf dat 3D-CAD-modellen levert voor complexe industriële installaties in verschillende sectoren, zoals de petrochemische, staal-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Think3D wordt erbij gehaald als bedrijven hun installaties willen aanpassen en daarvoor een 3D-CAD-model nodig hebben. De klant kan dit model naar eigen inzicht gebruiken en het aan de architect geven, aan de specificaties toevoegen of er een 3D-tour door de installatie mee maken.

“Vanaf het begin hebben we de FARO Focus3D X130 gebruikt om de scans te maken”, verklaart CEO Liesbeth Buyck. “Een voordeel van de Focus is, dat hij in vergelijking met andere modellen zeer nauwkeurig is. Het belangrijkste voordeel is echter, dat hij licht van gewicht, draagbaar en gebruiksvriendelijk is. Omdat we ons voortdurend moeten verplaatsen binnen industriële infrastructuren, hebben we een scanner nodig die in kleine ruimtes past en bovendien snel gebruiksklaar kan worden gemaakt.”

Website Think3D
Website FARO

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top