Themadag: Verder met stedelijke kavelruil

Themadag: Verder met stedelijke kavelruil

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Kadaster houden op 16 maart 2017 een themadag over stedelijke kavelruil.

Een greep uit de sprekers: Peter Heij, directeur-generaal Ruimte en Water min. Infrastructuur en Milieu, Frank Tierolff, bestuurder Kadaster, Nicolette Zandvliet van NEPROM en Yves de Boer, burgemeester Werkendam, voorzitter klankbordgroep stedelijke kavelruil.

Stedelijke kavelruil biedt eigenaren van onroerend goed de mogelijkheid om op vrijwillige basis met elkaar in gesprek te gaan en samen afspraken te maken over een nieuwe inrichting van het gebied. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Kadaster houden op 16 maart 2017 een themadag over stedelijke kavelruil. Deze bijeenkomst is een vervolg op de Expertmeetings Stedelijke Herverkaveling die eerder door het Kadaster zijn georganiseerd.

Programma

  • 12.00 – 13.00 uur  Inloop lunch + netwerken
  • 13.00 – 13.45 uur   Plenair programma Het hoe en waarom van stedelijke kavelruil en actuele ontwikkelingen.
  • 13.45 – 14.00 uur   Netwerkpauze
  • 14.00 – 15.00 uur   Ronde 1 deelsessies (beschrijving zie onder)
  • 15.00 – 15.15 uur    Netwerkpauze
  • 15.15 – 16.15 uur     Ronde 2 deelsessies (beschrijving zie onder)
  • 16.15 – 16.30 uur    Plenaire afsluiting met inhoudelijke noot
  • 16.30 – 17.30 uur    Netwerkborrel

Stimuleringsprogramma

Het ministerie start samen met het Kadaster een programma om stedelijke kavelruil te stimuleren. Het programma ondersteunt een aantal pilotprojecten, stelt hulpmiddelen beschikbaar en deelt kennis en ervaring. De projecten variëren van ontwikkeling van de binnenstad tot het aanpakken van leegstand in de detailhandel. Op de themadag wordt de voortgang van de pilotprojecten met u gedeeld. Daarnaast praten diverse sprekers u bij over de werkwijze, randvoorwaarden, ontwikkelingen en financiële aspecten van stedelijke kavelruil. Ook komen leegstand- en vernieuwingsvraagstukken in verschillende interactieve workshops aan bod.

Aanmelden en meer informatie

De bijeenkomst is van 13.00 uur tot 16.30 uur in het Muntgebouw te Utrecht. Toegang is kosteloos voor beleidsmedewerkers en bestuurders RO en EZ van gemeenten en provincies, ingenieur- en adviesbureaus voor ruimtelijke ontwikkelingen en leegstandvraagstukken, vastgoednotarissen, vertegenwoordigers van universiteiten en vertegenwoordigers van bedrijfs- en ondernemersverenigingen.

Aanmelden vóór 1 maart 2017.

Website Kenniscentrum InfoMil

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top