Terugmelden op de BGT: nu via verbeterdekaart.nl

Terugmelden op de BGT: nu via verbeterdekaart.nl

Op 16 juni is tijdens het DataLand Congres de nieuwe applicatie ‘Verbeter de kaart’ officieel in gebruik genomen. Hiermee kunnen gebruikers van de BGT gemakkelijk online terugmeldingen doen.

‘Verbeter de kaart’ is het nieuwe terugmeldsysteem van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Hiermee kunnen gebruikers vermoedelijke fouten in de BGT op een laagdrempelige manier online melden. Peter Heij (Directeur-generaal Ruimte en Water bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu) deed hier de eerste officiële terugmelding. Hij deed een melding over een vernieuwde tramhalte naast het ministerie. “Met ‘Verbeter de kaart’ kan iedereen helpen met het verbeteren van de BGT”, aldus Peter Heij.

Hoe werkt ‘Verbeter de kaart’?

In ‘Verbeter de kaart’ hoeft u als gebruiker alleen maar een punt op de kaart te prikken en hierbij een (korte) omschrijving te typen. De meldingen worden automatisch via het mutatiemeldsysteem van het Samenwerkingsverband van Bronhouders (SVB-BGT) aan de betreffende BGT-bronhouder gekoppeld. Deze ontvangt voor iedere nieuwe melding een e-mail. De bronhouder beoordeelt de melding en past de BGT aan als de melding terecht is. Alle terugmeldingen en de statussen ervan zijn publiekelijk zichtbaar op ‘Verbeter de kaart’. Wanneer de terugmelding beoordeeld is, wijzigt deze automatisch van status. De terugmelder ontvangt hierover een e-mail. De bronhouder hoeft deze acties dus niet meer handmatig uit te voeren.

Website Kadaster

Website Verbeter de Kaart

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top