Te kort aan technisch personeel blijft een probleem

Te kort aan technisch personeel blijft een probleem

Bedrijven verwachten een steeds kortere time-to-market waardoor de werkdruk onder werknemers blijft toenemen. Er is een oplossing voor dit probleem; investeren in slimme CAD software.

Cijfers uit het onderzoek van technisch opleider ROVC laten zien dat ruim 30 procent van de openstaande vacatures pas na een half jaar wordt ingevuld. Bij 11 procent van de vacatures duurt dit zelfs meer dan een jaar. In totaal kampt tachtig procent van de technische bedrijven met een tekort aan technisch personeel en dit blijft toenemen.

‘Het tekort aan goed technisch personeel speelt al jaren, maar lijkt steeds groter te worden. De vraag vanuit klanten wordt groter en er is onvoldoende nieuwe aanwas. Een oplossing kan zijn door te investeren in automatisering van processen,’ stelt ISD Benelux-directeur Christian Everhardus. ‘Door het gebruik van slimme software kunnen bedrijven hun processen automatiseren, hebben ze geen extra personeel nodig en kunnen zij hun klanten sneller van dienst zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je gehele CAD en CAM-proces automatiseert kun je de doorlooptijd van producten verkorten. En door je ERP aan je CAD-software te koppelen kun je gemakkelijk je orders omzetten naar productiedocumenten en stuklijsten, wat een enorme tijdwinst oplevert.’

ISD Benelux heeft voor bedrijven een ROI-Calculator ontwikkeld om er achter te komen wat een investering in CAD-software uiteindelijk oplevert.

Vul vrijblijvend de ROI-calculatie in https://content.isdgroup.com/nl/roi-calculatie-aanvraag en ontvang een berekening op maat voor jouw Return on Investment bij de aanschaf van slimme CAD-software.

Website ISD Group

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top