Takenaka omarmt OPEN BIM en Building Lifecycle Intelligence met Nemetschek Solutions

Takenaka omarmt OPEN BIM en Building Lifecycle Intelligence met Nemetschek Solutions

Takenaka Corporation, een van de grootste algemene aannemers in Japan, vertrouwt sterk op de oplossingen van de Nemetschek Group bij het ontwikkelen van zijn BIM-strategieën om eersteklas architectuur-, engineering- en constructiediensten te leveren. Door gebruik te maken van een open Building Lifecycle Intelligence-aanpak met een Digital Twin, creëert het bedrijf indrukwekkende gebouwen en constructies over de hele wereld.

Takenaka Corporation zet zich sinds het allereerste begin, meer dan 400 jaar geleden, in om de dromen van klanten te realiseren en de wereld vorm te geven. Tegenwoordig heeft Takenaka Corporation meer dan 2.400 architecten in dienst. Ze gebruiken oplossingen van de Nemetschek Group-merken dRofus, Graphisoft en Solibri om hun Design-to-Build BIM-strategieën uit te voeren en end-to-end-services aan hun klanten te bieden. Takenaka Corporation onderhoudt een ondernemingsovereenkomst, die alle werknemers onbeperkte toegang geeft tot deze softwareoplossingen voor ontwerp, BIM-ontwerp, coördinatie en beheer van activagegevens.

Voor het “Steel Nest” – het nieuwe kantoorgebouw voor de Japanse Sanei Construction Steel Structure Division – maakten de experts van Takenaka Corporation gebruik van digitale oplossingen en een OPEN BIM-benadering (Building Information Modeling) vanaf het eerste ontwerpontwerp tot de bouw. De klant wilde dat het gebouw ook dienst zou doen als een showroom die de verwerkingstechnologie van staalframes illustreert. Een van de grote uitdagingen van Takenaka was het combineren van deze showroom met de wens van Sanei om meer mogelijkheden te creëren voor medewerkers om te ontmoeten. Het resultaat is een kantoorgebouw dat verder gaat dan het conventionele concept van architectuur en een verbazingwekkende Voronoi-structuur presenteert (polygonen van verschillende groottes samengevoegd).

Takenaka Corporation gebruikte Archicad van Graphisoft om het ontwerp van de stalen frames te maken. De modellen zijn vervolgens gecontroleerd op BIM-kwaliteit en afstemming met Solibri, zodat ze aan de projecteisen voldoen. Vanwege de complexiteit van de structuur en de individuele oplossingen die in elke fase van het project werden gebruikt, besloot Takenaka Corporation volledig te vertrouwen op open interfaces en BIM. Het 3D-model maakte het makkelijker – en sneller – om consensus te bereiken over het ontwerp tussen de betrokken partijen.

“Voor ons heeft de bouw van het ‘Steel Nest’ bewezen dat de filosofie van ons bedrijf en onze Integrated Design-to-Build-aanpak zelfs werkt bij veeleisende projecten met complexe vereisten”, zegt de heer Hiroyuki Shimizu, Executive Managing Officer van Takenaka Corporation. “Kijken naar de hele levenscyclus van gebouwen heeft altijd in ons DNA gezeten. Met OPEN BIM en het gebruik van Nemetschek-oplossingen zullen we in staat zijn om deze filosofie mee te nemen naar het digitale tijdperk en een volledig datagedreven bedrijf te worden.”

We zijn erg trots om nauw samen te werken met het inspirerende, innovatieve Takenaka Corporation. We delen dezelfde filosofie om gebruik te maken van gegevens over de hele levenscyclus van een gebouw”, zegt Viktor Várkonyi, Chief Division Officer Planning & Design Division en lid van de Raad van Bestuur van de Nemetschek Group. “Het is geweldig om te zien hoe Takenaka uitstekende resultaten levert door de BIM-kwaliteit en de samenwerking tussen de afzonderlijke disciplines in het bouwproces te verbeteren.”

De toekomst biedt vele opwindende projecten voor experts uit de industrie: Takenaka Corporation is betrokken bij het ontwerp en de bouw van verschillende paviljoens voor Expo 2025 in Osaka. Daarnaast willen ze het strategische partnerschap met de Nemetschek Group uitbreiden met oplossingen van ALLPLAN en Bluebeam.

Website Nemetschek

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top