Sweco, TASK en AT Osborne winnen raamovereenkomst TenneT

Sweco, TASK en AT Osborne winnen raamovereenkomst TenneT

Netbeheerder TenneT gunt de combinatie Sweco, TASK en AT Osborne de driejarige raamovereenkomst SCB diensten (Systeemgerichte Contractbeheersing). Voor een betrouwbare en veilige elektriciteitsvoorziening wordt het hoogspanningsnet in Nederland de komende jaren op diverse locaties uitgebreid en vervangen. De uitbreidingen en vervangingen worden steeds vaker gerealiseerd met behulp van een UAV-gc contract: een geïntegreerd contract waarin de uitvoerende partij meer verantwoordelijkheid heeft over het ontwerp en de invulling van het project.

De beheersing van deze contracten wordt risico gestuurd ingevuld, ook wel Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) genoemd. TenneT wil deze contractbeheersing op een uniforme manier uitvoeren binnen de organisatie en beschikt zelf over projectleiders en contractmanagers die verantwoordelijk zijn voor de SCB.

TenneT zoekt ondersteuning  op het gebied van risicomanagement, de toetscoördinatie, de (lead)auditing en de producttoetsing en heeft nu de combinatie Sweco, TASK en AT Osborne aangesteld. Naast de inhoudelijke toetsingswerkzaamheden, gaan de samenwerkingspartners de medewerkers van TenneT trainen om de uitrol van SCB succesvol te realiseren.

 

‘Om het SCB proces optimaal te laten verlopen combineren we de technische expertise van Sweco, het organisatietalent van TASK en de project- en risicomanagement skills van AT Osborne’, aldus Freek Braakman, categorymanager bij TenneT.

‘We kijken ernaar uit om TenneT te helpen bij een soepele en succesvolle transitie naar een duurzame energievoorziening,’ zegt Marjolijn Nijssen, teammanager Contractmanagement Infra bij ingenieursadviesbureau Sweco, namens de combinatie. Het raamcontract heeft tweemaal een optie tot verlenging van een jaar.

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. 
TASK levert en ontwikkelt duurzaam toegevoegde waarde voor toonaangevende projecten in Nederland op het gebied van infrastructuur, ruimte en vastgoed.

AT Osborne is een management- en consultancybureau en lost ruimtelijke vraagstukken op. 

Website Sweco

Website TASK

Website AT Osborne

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top