Sweco start samenwerking met Dutch Design Foundation

Sweco start samenwerking met Dutch Design Foundation

De werelden van techniek en creatief ontwerp samenbrengen, om tot de beste oplossingen te komen en zo te zorgen voor échte verandering. Dat is het doel van de samenwerking die ingenieursadviesbureau Sweco start met Dutch Design Foundation.

In aanloop naar Dutch Design Week 2021 daagt Sweco ontwerpers uit om voor de stad een ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen.

Ontmoetingsplek van de toekomst
In aanloop naar Dutch Design Week 2021, van 16 t/m 24 oktober 2021 in Eindhoven, daagt Sweco ontwerpers uit om voor de stad een ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen.  Een plek waar bewoners, met verschillende achtergronden elkaar kunnen treffen, die hen kan binden en vitaal houdt. Een ruimtelijke ingreep in de stad die de identiteit van de wijk of stad weerspiegelt en zo sociale verbinding en trots brengt, en daarnaast ook in haar ruimtelijke opzet inspelen op de toekomst (klimaatproof, veilig, gezond, meervoudig in ruimtelijk gebruik etc.).

Lonneke Wijnhoven, directeur Communicatie bij Sweco ‘De coronapandemie zorgt ervoor dat we in onze directe leefomgeving veel meer zijn gaan ontdekken. De openbare ruimte krijgt een andere verschijningsvorm: een plek waar iedereen welkom is, die bijdraagt aan veiligheid en gezondheid en die de interactie en ontmoetingen tussen allerlei mensen faciliteert. Door ingrepen te doen in onze openbare ruimte kan de leefbaarheid van een straat of wijk enorm vergroot worden. Ontwerpen die bijdragen aan gezondheid, leefgenot en sociale cohesie. Hoe ziet de openbare ruimte eruit in een stad waarin bewoners zich gezond en gelukkig voelen? De ruimte hebben we, maar hoe gaan we die samen anders ontwerpen? Hier dagen we de ontwerpers op uit, en daarbij bieden we de hulp van onze ingenieurs aan’.

What if…our public spaces feel like home?
Dutch Design Foundation lanceert hiervoor vandaag een What If Lab, waarbij designers worden uitgedaagd om met ideeën te komen. What if… our public spaces feel like home? Sweco kiest drie ontwerpstudio’s, die hun concepten exposeren op Dutch Design Week. Uiteindelijk kiest een selectiecomité één concept, dat in 2022 verder wordt uitgewerkt. In een masterclass en tijdens updategesprekken organiseert Sweco het komende half jaar diverse ontmoetingen tussen de ontwerpers en ingenieurs.

Website Sweco

Website Dutch Design Week

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top