Sweco sluit meerjarig GeoWeb contract met Rijkswaterstaat

Sweco sluit meerjarig GeoWeb contract met Rijkswaterstaat

Sweco heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om ook de komende 5.5 jaar de GeoWeb software te leveren. Met dit platform stelt Rijkswaterstaat alle ketenpartners in staat om op een slimme manier informatie te delen en projecten efficiënter uit te voeren.

Sweco werkt dagelijks al veel samen met Rijkswaterstaat in projecten om Nederland bereikbaarder en veiliger te maken, zowel over de weg als op het water. Voor veel van deze projecten wordt GeoWeb ingezet, bijvoorbeeld bij het monitoren van vaarwegverkeer, project schone rivieren en de surveillance vanuit de lucht. Al deze uiteenlopende inhoudelijke disciplines moeten met elkaar verbonden worden in een complexe geo-ict organisatie. Door gebruik te maken van GeoWeb krijgt Rijkswaterstaat de beschikking over veel standaard functionaliteit en mogelijkheden om hun primaire processen te vatten in laagdrempelige digitale toepassingen.

RWS IV Platformen stelt: ‘Met ruim 300 viewers in beheer bij Rijkswaterstaat heeft GeoWeb zich bewezen als waardevolle oplossing voor de Geografische vraagstukken en visualisaties binnen onze organisatie. GeoWeb biedt met haar viewer een dermate complete oplossing waarbij met minimale inspanning rijke functionaliteit wordt gerealiseerd. Daarbij heeft Sweco zich afgelopen jaren neergezet als betrouwbare partner van Rijkswaterstaat voor de inzet van GeoWeb op complexe toepassingen. Gezien de ervaring met Sweco kijkt Rijkswaterstaat met vertrouwen uit naar de verdere samenwerking.’

Naast Rijkswaterstaat maken nog 130 organisaties gebruik van GeoWeb waaronder alle waterschappen, veel gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en bedrijven gebruik van GeoWeb. Dit bevordert de integratie van oplossingen, informatiestromen en gericht samenwerken aan de uitdagingen waar alle partijen voor staan.

Website GeoWeb

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top